Lucrez in Germania, la ingrijire batrani, la o firma poloneza care are filiale si in Romania.
Am anuntat telefonic firma , in timp util, ca datorita unor probleme familiare grave doresc sa plec in Romania pe data de 29 martie. Acestia mi-au raspuns ca fiind pastele, doar pe data de 03 aprilie imi pot adduce un inlocuitor. Ce se intampla daca eu totusi parasesc locul de munca pe 29 martie?
Buna dimineata
Am si eu o problema de genu,va-as fi tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.Lucrez in Austria, la ingrijire batrani,prin o firma din romania.
Am anuntat telefonic firma , in timp util, ca datorita unor probleme familiare foarte grave doresc sa plec in Romania pe data de 23 Decembrie Acestia mi-au raspuns ca fiind craciunu,nu imi pot adduce un inlocuitor, pana in 27 Decembrie Ce se intampla daca eu totusi parasesc locul de munca pe 23 Decembrie?
1. Absentele nemotivate de la serviciu constituie abatere disciplinara care poate fi sanctionata potrivit art.248 C.mun.
Art. 248 C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
.....
Asadar, daca veti lipsi nemotivat exista posibilitate adesfacerii disciplinare a c.i.m.
2. De asemenea, este admisibil cumulul răspunderii patrimoniale cu răspunderea disciplinară, în cazul în care prin aceeaşi faptă se încalcă ordinea şi disciplina în muncă şi, concomitent, se aduc prejudicii patrimoniale angajatorului.
Demisie
Nicom04
Buna seara,
Mi am dat demisia semnata cu respectarea termenului de preaviz, ulterior nu m am mai prezentat la locul de munca. Sunt chemata intr o comisie ptr ... (vezi toată discuția)