Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti! Persoana de la care voi cumpara apartamentul are contract de vanzare- cumparare cu clauza de uzufruct viager cu mama sa pe acel apartament. Am aflat de la notar ca daca se vinde apartamentul ambele persoane trebuie sa fie de acord si sa semneze. Persoana de la care cumpar apartamentul mai are un frate. Intrebarea este cum am asigur ca dupa cumpararea acestui apartament nu voi mai avea probleme cu vreun mostenitor sau cu acel contract de uzufruct?
Daca acel imobil este cumparat de dv. nu vad ce probleme ati putea avea cu mostenitorii vanzatorului. Dreptul de propeietate odata transmis, in mod valabil, nu mai poate fi atacat decat daca s-ar putea dovedi ca de fapt a fost vorba de un act simulat.
Succes!
Aveti dreptate! Dar eu ma temeam ca fratele celei care imi vinde apartamentul poate sa ridice pretentii! Ar fi mai bine sa vina si fratele aestei femei la notar cand facem actele si sa dea o declaratie prin care sa spuna ca nu are pretentii de la noi cumparatorii in caz ca vrea ceva parte din acel apartament?( asta ca sa nu se razgandeasca si sa vrea o parte din bani obtinuti din vazare el fiind fratele celei care a dobandit apartamentul prin vanzare/ cumparare cu contract de uzufruct viager de la mama celor 2)
Pentru mine este prima data cand cumpar un apartament si imi este teama ca nu cumva sa am probleme cu actele sau cum mostenitorii acestei femei.
Va multumesc pentru raspuns!
Acte apartament
oanabeatrice
buna ziua.eu sant noua pe acest site si am si eu o intrebare care m-ar bucura enorm dak as avea si un raspuns pentru ea, deci va rog mult dak puteti sa ma ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
sofia13
Buna ziua
In anul 2008 am dobandit prin contract de vanzare - cumparare un apartament de la bunica mea. In contract exista clauza de uzufruct viager.Vreau ... (vezi toată discuția)