avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... N.U.P. - folosire abuziva teren, alte cai de atac
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

N.U.P. - folosire abuziva teren, alte cai de atac

Am mai vorbit pe forum si va amintesc : am cumparat o parcela de 2700 mp. de faneata in anul 2004, intocmind un pv. de vazare cumparare de mana cu martori si cu autentificarea primariei cu privire la parcela. In 2012, Am reusit in 2012 sa-mi trec pe nume pamantul , intabulat, masurat de cadastru , cu toate actele legale doveditoare de proprietate. Pe acest loc se aflau abuziv 3 persoane cu niste gradini imprejmuite, deci imi ocupau abuziv o parte din loc. Am facut plangere la politie iar, din cei trei ocupanti doi s-au conformat si unul care are ,,spate,, nu. i-am facut plangere penala si stupoare , a primit. N.U.P. Am mers la politia care a cercetat cazul si am intrebat cum au ajuns la aceasta concluzie, repet eu cu acte cel care sta abuziv pe povesti! Mi s-a raspuns de fata cu martor si cu cel de la care am cumparat eu pamantul ca persoana care sta pe pamantul meu de fapt a cumparat acel loc de la fostul proprietar , dupa 2 ani de cand l-am cumparat eu dar nu are nici un act de proprietate sau ceva . Nici nu are cum deoarece eu am cumparat intreaga parcela de la vazator, tot ce scrie pe acte si pe harta, intreg locul deci lui nu mai avea ce sa-i vanda fostul proprietar. Fostul proprietar a recunoscut la organul de politie, ca el i-a luat intradevar o suma de bani celui care imi ocupa terenul , dar numai ca si chirie , pana am facut eu cu el actele legale, deci nu a avut ce sa- vanda!! Politistul a dat din colt in colt, cand l-am intrebat daca a cercetat toate actele mele care dovedesc clar tulburarea de posesie, a recunoscut fata de martori ca nu a fost la fata locului , nu s-a interesat nici la carete funciara la primarie, s-a luat dupa declaratia ,, infractorului,, si a unui martor adus de acesta care pe vremea cand am cumparat eu pamantul on 2004, martorul avea 10 ani, Deoarece ,,infractorul,, se lauda prin localitate ca el are oameni , consider ca politistul fiind nou venit din scoala nu a cercetat cum trebuie cazul, nu a luat in calcul actele mele de proprietate ci numai declaratiile celor 2 a celui care sta abuziv si a martorului care vi l-am aratat mai sus, Deci a propus neicepere urmaririi penale , dupa povesti , neluand in seama actele de proprietate. Si mai stupoare, procuroarea de caz, avand tot la fel toate actele la dosar, la fel a dat n.u.p. cu siguranta nici nu s-a uitat pe plangerea mea. Deci conform justitiei din tara noastra draga chiar daca am cumparat ceva cu acte legale, poate beneficiua cine vrea de bunul meu din proprietate, pe povesti, pentru ca ocupantul abuziv , care imi tulbura posesia imobilului, clar pentru oricine sta linistit cu acordul celor care fac dreptate. Ce sa fac , sa-mi pierd cumpatul si sa-mi fac dreptate singur? E singura soultie. Ce ma sfatuiti sa fac, ca infractorul imi rade in nas, sta pe banii mei , pe locul meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 14:16, 27 Martie 2013
pe calea actiunii civile,nu trebuie sa va faceti singur dreptate nici sa va pierdeti cumpatul, solicitati evacuarea din spatiul respectiv, proprietatea dvs a celui ce locuieste acolo fara a avea un drept, intai parcurgeti procedura medierii prin informare
Nu pot sa contest hotararea procurorului si sa cer cercetarea plangerii penale de catre alt politist sau procuror, avand in vedere ca dupa discutia cu politistul a inteles si el de fapt ce e cu acel loc si a cui este legal ? Nu are el obilgatia conform art.253din c.p.p. sa schimbe incadrarea faptei dupa ce s-a lamurit de ce cercetare a facut ?
Se poate formula plangere impotriva ordonantelor / rezolutiilor parchetului.

Insa vedeti ca este un termen procedural, daca nu il respectati plangerea este respinsa ca tardiva.

De asemenea plangerea trebuie motivata temeinic in drept si in fapt, fara afirmatii de genul
" imi fac singur dreptate", etc.

Cel mai bine consultati un avocat pentru a redacta actele si eventual a va reprezenta.
Multumesc, am inteles calea de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului de proprietate ContSters278009 ContSters278009 cine garanteaza dreptul de proprietate in Romania ? ce lege exista, unde sa caut . sunt proprietarul unui teren, iar justitia lasa un infractor sa stea pe o ... (vezi toată discuția)
Proprietar obligat de instanta sa platesc daune la cel care imi tulbura proprietatea ContSters278009 ContSters278009 Am mai vorbit, am o parcela de pamant din care este ocupata abuziv cam 180 mp, de o alta persoana care a inchis locul cu gard si are stupi pe locul meu, din ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea proprietatii ContSters278009 ContSters278009 Am, o parcela de pamant , si pe o portiune sta fara drept o alta persoana cu o gradina de stupi, am mai vorbit despre asta . Eu am toate actele legale, ... (vezi toată discuția)