avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proprietar obligat de instanta sa platesc daune la cel ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proprietar obligat de instanta sa platesc daune la cel care imi tulbura proprietatea

Am mai vorbit, am o parcela de pamant din care este ocupata abuziv cam 180 mp, de o alta persoana care a inchis locul cu gard si are stupi pe locul meu, din 2006.
Eu am actele de proprietate , intabulat tot, din 2012. De atunci ma rpg de el prin politie, parchet, sa plece dar toti imi resping cererea mea , fara a cercete documentele. Am contestat decizia procurorului sef de N.U.P., in instanta , iar instanta a considerat ca nu este fondata plangerea mea, si ca nu este de penal, si ma obliga la plata daunelor catre cel care imi ocupa abuziv o parte din proprietate.
,,Infractorul ,, face venituri consistente cu mierea stand pe proprietatea mea , iar eu nu pot nici macar sa-mi cosesc locul ca ma omoara albinele dar sa-l mai si folosesc.
Urmeaza sa-l dau in judecata civil, pentru revendicare si evacuare, dar nu stiu cati bani imi trebuie. Stie cineva aproximativ , ca am inteles ca trebuie expertiza judiciara, taxa judiciara de timbru etc.? Eu am 2700 mp. din care 180 imi ocupa cel cu stupii. Cam la cati bani sa ma astept, ca el se bazeaza pe faptul ca eu nu am suficienti bani sa il scot de pe pamantul meu !
Stimat forumist,

Din păcate, costurile unei acțiuni în revendicare + evacuare nu sunt tocmai mici.

Din păcate, nu pot evalua procesul dvs, dar puteți cere, atașând toate facturile, chitanțele, cheltuieli de judecată avansate de către dvs, de la cel care vă tulbură proprietatea.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului de proprietate ContSters278009 ContSters278009 cine garanteaza dreptul de proprietate in Romania ? ce lege exista, unde sa caut . sunt proprietarul unui teren, iar justitia lasa un infractor sa stea pe o ... (vezi toată discuția)
N.u.p. - folosire abuziva teren, alte cai de atac ContSters278009 ContSters278009 Am mai vorbit pe forum si va amintesc : am cumparat o parcela de 2700 mp. de faneata in anul 2004, intocmind un pv. de vazare cumparare de mana cu martori si ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata gheoiu gheoiu buna ziua. va rog ,sa mi spune ti cum sa procedez in situatia pe care o sa v o descriu.acum o luna am primit o oferta de a cumpara stupi cu albine. doar ca la ... (vezi toată discuția)