avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerecunoasterea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerecunoasterea proprietatii

Am, o parcela de pamant , si pe o portiune sta fara drept o alta persoana cu o gradina de stupi, am mai vorbit despre asta . Eu am toate actele legale, intabulat cu drept de proprietate . Am facut plangere la politie, si au propus neinceperea urmaririi penale pentru cel care imi tulbura proprietatea fara o cercetare amanuntita, deoarece intreband pe politaiul care a cercetat cum a ajuns la aceasta concluzie, a raspuns ca dupa declaratia celui inculpat de mine,el nu a fost nici la fata locului unde se vede clar delimitarile ( hotarele) locului meu , si nici nu a luat in calcul harta , pv. de vanzare cumparare, actele de la cadastru nimica. Procuroarea de caz la fel a dispus exact ce a propus politia. Am contestat decizia la procurorul sef, si la fel acelasi raspuns.
Am mai platit o data si au venit din nou sa-mi masoare de la cadastru, de aceasta data cu martori si fotografiat hotarele, care erau tot aceleasi ( locul nefiind ingradit doar batuti pari ), si de aceasta data la fel, cel care mi-a ocupat abuziv o parte din proprietate sta cam 90% pe locul meu ingradindu-si stupii cu gard pe proprietatea mea.
Orcine trece vede ca acel om sta pe locul meu numai politia si justitia nu vede pentru ca nu au cercetat.
Deoarece eu am locul la drumul de acces, nu pot sa-mi fac gardul si sa ma folosesc de pamant din cauza celui reclamat de mine din luna iunie 2012, de cand am devenit proprietar.
Ce mai pot face? Justitia imi spune ca infractorul este corect , nu eu cu toate actele doveditoare!!!
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 11:47, 19 Aprilie 2013
Noul Cod pe procedura civila la art. 364 prevede urmatoarea posibilitate :
Art. 364
Constatarea de urgenţă a unei stări de fapt
(1) La cererea oricărei persoane care are interesul să constate de urgenţă o anumită stare de fapt care ar putea să înceteze ori să se schimbe până la administrarea probelor, executorul judecătoresc în circumscripţia căruia urmează să se facă constatarea va putea constata la faţa locului această stare de fapt.
(2) În cazul în care efectuarea constatării prevăzute la alin. (1) necesită concursul părţii adverse sau al unei alte persoane, constatarea nu poate fi făcută decât cu acordul acesteia.
(3) În lipsa acordului prevăzut la alin. (2), partea interesată va putea cere instanţei să încuviinţeze efectuarea constatării. Instanţa poate încuviinţa efectuarea constatării fără citarea aceluia împotriva căruia se cere. Dispoziţiile art. 360-363 se aplică în mod corespunzător.
(4) Procesul-verbal de constatare va fi comunicat în copie celui împotriva căruia s-a făcut constatarea, dacă nu a fost de faţă, şi are puterea doveditoare a înscrisului autentic.

Deci, cand persoana respectiva isi aduce din nou stupii pe terenul dumneavoastra, mergeti la un executor judecatoresc, care sa vina la fata locului si sa consemneze intr-un proces verbal starea de fapt. Incuviintarea constatarii, data de catre instanta, o atasati unei noi plangeri penale.


Persoana aceasta cu stupii sta deja de cativa ani pe locul meu, dar niciodata nu i-am dat voie . Din anul 2012, am reusit sa finalizez toate actele legale de proprietate, dar el deja avea ingradita ca o curte unde tine stupii pe locul meu.
Ati putea sa faceti un efort sa faceti un fragment de gard exact pe latura de teren pe care se intinde el, pe hotarul corect determinat de cadastrist.
Conform Codului Civil, orice proprietar are dreptul sa isi imprejmuiasca proprietatea cu un gard.

Cand veti face gardul, se va vedea clar ca gardul facut de el se afla in interiorul hotarului dvs. Oricarui politist ii va fi mai greu sa nu observe. Nu ii afectati gardul, pe cat posibil, pentru a ramen vizibil si a si-l putea recupera ( chair daca este ilegal, este un bun al lui).

Atentie la tipul de gard, sa nu fie din beton, pt ca are nevoie de autorizatie de constructie. Poate fi din lemn pe piloni de fier betonati in pamant.

La o nesimtire este mai greu sa raspunzi doar cu flori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N.u.p. - folosire abuziva teren, alte cai de atac ContSters278009 ContSters278009 Am mai vorbit pe forum si va amintesc : am cumparat o parcela de 2700 mp. de faneata in anul 2004, intocmind un pv. de vazare cumparare de mana cu martori si ... (vezi toată discuția)
Obiectii la proces verbal de constatare intocmit de executorul judecatoresc Crinisor Crinisor Buna, va rog sa ma ajutati cu un [b]model de obiectii la proces- verbal de constatare [/b]intocmit de executorul judecatoresc in baza art. 239 C.pr.civ. ... (vezi toată discuția)
Proprietar obligat de instanta sa platesc daune la cel care imi tulbura proprietatea ContSters278009 ContSters278009 Am mai vorbit, am o parcela de pamant din care este ocupata abuziv cam 180 mp, de o alta persoana care a inchis locul cu gard si are stupi pe locul meu, din ... (vezi toată discuția)