avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tata a decedat in urma cu 17 ani , pina in momentul de fata nu s-a facut succesiunea . Mama , poate vinde teren ? . Cite procente din avere ii revine mamei ?
Cel mai recent răspuns: tomoiagaioan , utilizator 12:19, 5 Aprilie 2014
Nu fara dezbaterea succesiunii. Intai dezbateti succesiunea, faceti cadastru si intabulare si apoi se va vinde. Mostenuitori sunteti dvs si mama. mama in cota de 1/4 dvs in cota de 3/4.
Daca bunul era comun, cumparat in timpul casatoriei in masa succesorala intra cota parte de 1/2 din imobil, daca este mostenit sau donat tatalui dvs in masa succesorala va intra intreg imobilul.
Multumesc pentru raspuns si promptitudine .!!!
Totusi s-a vandut. Fratele meu a incheiat cu mama, un contract de vanzare-cumparare fals, unde a fost validat printr-o sentinta judecatoreasca. Oare instanta a fost oarba sau a sfidat legea? Ce pot face pentru anularea sentintei ?
Puteti incerca dar nu prea aveti sanse. Trebuia in termen de 6 luni de la decesul tatalui dvs. sa dati la notar o declaratie de acceptare a succesiunii.Daca nu ati dat niciunul din copii, declaratia de acceptare a succesiunii, mama dvs. folosindu-se de bunurile ramase dupa tatal dvs(si platind impozit ca un adevarat proprietar) se cheama ca a acceptat tacit mostenirea, ca urmare a ramas singura mostenitoare! Ca urmare a putut sa vanda cui a vrut.
Multumesc pentru informare. O sa incerc, totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare darabaneanu darabaneanu daca nu s-a facut succesiunea dupa tata(de 3 luni mort)pot cumpara partea lui mama?jumatate sau cat?din masa succesorala (vezi toată discuția)
Succesiune jean59 jean59 Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ... (vezi toată discuția)
Ai vreun drept la apartament cand un parinte este decedat? andra.2010 andra.2010 Buna ziua, cand eram mic mama a murit iar noi ( pt ca mai am un frate) am ramas cu tata, dupa cativa ani s-a recasatorit cu o femeie care are si ea o fata din ... (vezi toată discuția)