Tata a decedat in urma cu 17 ani , pina in momentul de fata nu s-a facut succesiunea . Mama , poate vinde teren ? . Cite procente din avere ii revine mamei ?
Nu fara dezbaterea succesiunii. Intai dezbateti succesiunea, faceti cadastru si intabulare si apoi se va vinde. Mostenuitori sunteti dvs si mama. mama in cota de 1/4 dvs in cota de 3/4.
Daca bunul era comun, cumparat in timpul casatoriei in masa succesorala intra cota parte de 1/2 din imobil, daca este mostenit sau donat tatalui dvs in masa succesorala va intra intreg imobilul.
Totusi s-a vandut. Fratele meu a incheiat cu mama, un contract de vanzare-cumparare fals, unde a fost validat printr-o sentinta judecatoreasca. Oare instanta a fost oarba sau a sfidat legea? Ce pot face pentru anularea sentintei ?
Puteti incerca dar nu prea aveti sanse. Trebuia in termen de 6 luni de la decesul tatalui dvs. sa dati la notar o declaratie de acceptare a succesiunii.Daca nu ati dat niciunul din copii, declaratia de acceptare a succesiunii, mama dvs. folosindu-se de bunurile ramase dupa tatal dvs(si platind impozit ca un adevarat proprietar) se cheama ca a acceptat tacit mostenirea, ca urmare a ramas singura mostenitoare! Ca urmare a putut sa vanda cui a vrut.
Succesiune
jean59
Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ... (vezi toată discuția)