avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - consecinte

Buna ziua!
In data de 26 martie 2012 am mers la un magazin de haine din complexul comercial AFI Palace Cotroceni la un magazin de haine.Neavand suficienti bani pentru a cumpara o pereche de jeansi si observand ca elementul de siguranta era slabit am hotarat spre rusinea mea sa ii sustrag. Am rupt elementul de siguranta si introdus produsul intr-o punga in care mai aveam un articol de imbracaminte. M-am indreptat spre iesire unde alarma senzormatica a fost declansata. A fost chemata politia am recunoscut fapta, prejudiciul de 159 LEI a fost achitat, jeansii ramanand in posesia Magazinului de imbracaminte. Am fost dus la sectie , mi-au luat amprente , fotografii si o declaratie in care am marturisit totul si ca imi pare rau. Mentionez ca sunt la prima abatere si sunt student. Ce o sa se intample cu mine?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ale2005 , utilizator 17:04, 13 Septembrie 2017
oare a scris initiatorul gresit sau intr-adevar exista o eroare? in sensul ca a achitat suma de bani si blugii au ramas acolo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cum vine asta?te "sanctioneaza" magazinul ca incerci sa furi si iti ia bani pe produsul care a facut obiectul material al infr?
Unele magazine considera ca le este stricat produsul sau ceva de acest gen.
Prejudiciul consta de fapt in distrugerea etichetei sau in distrugerea dispozitivului de siguranta.
In general oamenii rezolva amiabil aceste aspecte...cumparand produsele...
In cazul in care a platit blugii,ar fi trebuit ca magazinul sa-i ofere blugii,pentru ca este un bun achizitionat,cu bon de casa. Astfel de practici sunt peste tot, de ex. in unele locuri am auzit ca se cere plata de 3 ori a produsului. Pai domnilor, asta e o infractiune. Iar in legatura cu eventualele consecinte, cu siguranta va primi o amenda administrativa. Asta in cazul in care spune si este addevarat faptul ca nu a avut probleme cu politia.
Magazinul nu m-a pus sa platesc nimic, blugii ramanand acolo si acestia fiind pusi din nou la vanzare. Nu am deloc antecedente. Acel moment cred ca a fost un moment de cleptomanie. Imi este foarte rusine si nu imi vine sa cred ca am facut asa ceva. :( Intrebarea mea este unde imi va veni amenda. Acasa sau in camin? mentionez ca am mutatie in Bucuresti si am dat si aceasta adresa. Politistii mi-au spus ca amenda pleaca de la parchet si ca nu depinde de ei. Nu as vrea sa afle si parintii de acest incident.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
ContSters286580, utilizator
Faptul ca se cere o despagubire nu este ilegal si nici infractiune.
Fiind parte vatamata so ietatea poate cere si de 3 ori pretul.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin- amenda administrativa? elena0318 elena0318 acum 2 luni jumatate eu si inca o persoana am fost la un magazin de haine > de unde am sustras o pereche de blugi de 35 d lei...vanzatoarea nea prins > si a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stefangsn stefangsn Am fost prins de curand de catre agentii de paza a unui magazin de haine, inainte sa ies din magazin, cu haine sustrase fara sa le platesc,(erau intr-o ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin EugenG1 EugenG1 Buna , am 37 de ani si nu am antecedente penale (nu am avut nici macar o amenda in viata mea ). Dupa o cearta cu fosta prietena am fost intr-un mall unde am ... (vezi toată discuția)