Vreau sa va intreb dupa cat timp poti depune plangere penala pentru violare de domiciliu?Au trecutcirca 3 saptamani si voiam sa nu depun plangere insa lucrurile au luat o intorsatura urata si acum ma gandesc serios sa depun plangerea.......mai ales ca fostul concubin instiga fata in varsta de 12 ani sa fure lucrurile din casa sa i le dea fara consimtamantul meu
In cazul dumneavoastra , plangerea penala trebuie sa o depuneti in 60 de zile de la data savarsirii infractiunii.
Aveti grija: nu este violare de domiciliu, daca concubinul dumneavoastra are sau avea in momentul savarsirii infractiunii, domiciliul la adresa dumneavoastra.
Fostul concubin a locuit impreuna cu mine la domiciliul meu stabil o perioada de 12 ani,eu facandu-i mutatie pe domiciliu,insa de anul trecut locuieste la o alta adresa cu alta persoana fara forme legale la acea adresa desi in procesul de stabilire a domiciliului minorei am specificat clar ca el domiciliaza fara forme legale acolo. Acum 3 saptamani a intrat in curte desi i-am zis ca fara acordul meu nu are ce cauta....o sa reglam lucrurile cand ma intorc in tara.Si-a chemat cativa cunoscuti si a intrat in curte sa isi ia lucrurile ce considera el ca le mai are......va spun doar ca tot ce a fost lucru de valoare nu m-am impotrivit sa le ia in momentul plecarii lui,insa acum deoarece nu mai are venituri i-ar prinde bine si putinele fiare vechi ce au ramas prin curte aruncate de ani de zile....Asa ca a adus cu el niste persoane dubioase,a intrat in curte desi usa era incuiata folosindu-se de faptul ca stia locul unde tinem cheia si cu forta a incercat sa ia practic niste mizerii.......mama care locuieste cu copiii mei,au chemat politia iar cu ajutorul lor l-au scos afara,acesta nereusint sa-si insuseasca sau sa duca la sfarsit planul.........acum o suna pe fica noastra care in actiunea formulata de mine in instanta,el sustine ca nu e fiica lui,insa se foloseste de sensibilitatea ei si de faptul ca ea e minora si nu stie sa discearna singura si o instiga la furt din locuinta,indemnand-o sa caute in actele ce le am in casa si sa-i dea ceea ce el cere....Sa inteleg ca atata timp cat nu-si schimba adresa din buletin el ma poate "vizita"cand doreste?Cand i-am zis sa-si schimbe adresa s-a folosit de scuze iar dupa acea perioada s-a folosit de declaratie mincinoasa pentru a obtine buletinul pe adresa mea
Trebuie sa stiti ca in situatia in care nu si-a schimbat domiciliul, nu este violare de domiciliu, pentru ca in acte rezulta ca fiind si domiciliul sau.
Tinand cont ca aveti si un copil impreuna , se poate apara spunand ca fata l-a primit in casa.
Rezolvati, intai, problema domiciliului si apoi daca aveti probe ca va deranjeaza , puteti cere un ordin de restrictie .