avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu - termen depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu - termen depunere plangere

Buna ziua ,

Vreau sa va intreb dupa cat timp poti depune plangere penala pentru violare de domiciliu?Au trecutcirca 3 saptamani si voiam sa nu depun plangere insa lucrurile au luat o intorsatura urata si acum ma gandesc serios sa depun plangerea.......mai ales ca fostul concubin instiga fata in varsta de 12 ani sa fure lucrurile din casa sa i le dea fara consimtamantul meu

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 09:16, 28 Martie 2013
Plangerea prealabila se depune in termen de 60 de zile de la data la care a fost savarsita fapta.
In cazul dumneavoastra , plangerea penala trebuie sa o depuneti in 60 de zile de la data savarsirii infractiunii.
Aveti grija: nu este violare de domiciliu, daca concubinul dumneavoastra are sau avea in momentul savarsirii infractiunii, domiciliul la adresa dumneavoastra.
Fostul concubin a locuit impreuna cu mine la domiciliul meu stabil o perioada de 12 ani,eu facandu-i mutatie pe domiciliu,insa de anul trecut locuieste la o alta adresa cu alta persoana fara forme legale la acea adresa desi in procesul de stabilire a domiciliului minorei am specificat clar ca el domiciliaza fara forme legale acolo. Acum 3 saptamani a intrat in curte desi i-am zis ca fara acordul meu nu are ce cauta....o sa reglam lucrurile cand ma intorc in tara.Si-a chemat cativa cunoscuti si a intrat in curte sa isi ia lucrurile ce considera el ca le mai are......va spun doar ca tot ce a fost lucru de valoare nu m-am impotrivit sa le ia in momentul plecarii lui,insa acum deoarece nu mai are venituri i-ar prinde bine si putinele fiare vechi ce au ramas prin curte aruncate de ani de zile....Asa ca a adus cu el niste persoane dubioase,a intrat in curte desi usa era incuiata folosindu-se de faptul ca stia locul unde tinem cheia si cu forta a incercat sa ia practic niste mizerii.......mama care locuieste cu copiii mei,au chemat politia iar cu ajutorul lor l-au scos afara,acesta nereusint sa-si insuseasca sau sa duca la sfarsit planul.........acum o suna pe fica noastra care in actiunea formulata de mine in instanta,el sustine ca nu e fiica lui,insa se foloseste de sensibilitatea ei si de faptul ca ea e minora si nu stie sa discearna singura si o instiga la furt din locuinta,indemnand-o sa caute in actele ce le am in casa si sa-i dea ceea ce el cere....Sa inteleg ca atata timp cat nu-si schimba adresa din buletin el ma poate "vizita"cand doreste?Cand i-am zis sa-si schimbe adresa s-a folosit de scuze iar dupa acea perioada s-a folosit de declaratie mincinoasa pentru a obtine buletinul pe adresa mea
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
pacurariu maria, utilizator
Trebuie sa stiti ca in situatia in care nu si-a schimbat domiciliul, nu este violare de domiciliu, pentru ca in acte rezulta ca fiind si domiciliul sau.
Tinand cont ca aveti si un copil impreuna , se poate apara spunand ca fata l-a primit in casa.
Rezolvati, intai, problema domiciliului si apoi daca aveti probe ca va deranjeaza , puteti cere un ordin de restrictie .
nu poate sustine asta pentru ca sunt martori,fata era la scoala iar politisti au constatat faptul ca el e plecat de la adrea respectiva din 2012 .

Alte discuții în legătură

Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)