avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu - termen depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu - termen depunere plangere

Buna ziua ,

Vreau sa va intreb dupa cat timp poti depune plangere penala pentru violare de domiciliu?Au trecutcirca 3 saptamani si voiam sa nu depun plangere insa lucrurile au luat o intorsatura urata si acum ma gandesc serios sa depun plangerea.......mai ales ca fostul concubin instiga fata in varsta de 12 ani sa fure lucrurile din casa sa i le dea fara consimtamantul meu

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 09:16, 28 Martie 2013
Imi cer scuze ca postez pe acest topic dar am o intrebare asemanatoare si nu vreau sa incarc forumul cu 100 de subiecte pe aceeasi tema.

Daca am un apartament inchiriat pe baza unui contract din acela standard, dar care are o valabilitate de an, si a carui valabilitate e incheiata de multe luni, in situatia in care chiriasii nu vor sa elibereze apartamentul le pot face plangere penala pt infractiunea de violare de domiciliu?
Mentionez ca nu au nici adresa din buletin si nici macar viza de flotant la adresa mea.
Daca nu ii pot acuza de violare de domiciliu care e procedura legala pt a ii evacua?! Sun la politie la procuratura unde sa sun?
Rasfoind un pic internetul am mai gasit cateva raspunsuri. Se pare ca nu ii pot acuza de violare de domiciliu desi contractul este expirat de peste 1 an de zile!!!! Iar in contract una din clauze prevede clar ca predarea imobilului se va realiza dupa expirarea contractului, iar una din conditiile incetarii contractului este expirarea contractului !
Oamenii astia nu stau ilegal la mine acasa? Nu au nici macar viza de flotant de exemplu ba chiar femeia care sta are domiciliul in vrancea.

Pentru cei care chiar sunt in domeniu, am inteles ca in noul cod civil 2013 contractele de genul meu, contracte sub semnatura privata au drept executoriu ! Ei bine contractul meu, incheiat in 2011 poate fi executat in baza noului cod? As scapa mai repede asa pt ca din ce am citit singura solutie e sa ma judec cu chiriasul pt evacuarea lui ceea ce evident e o prostie poate dura 5 ani cu tot cu recurs. Ani in care el cu siguranta nu va mai plati nimic! Ok, dupa proces probabil va fi obligat sa imi dea toate restantele dar daca nu are nimic pe numele lui am pus-o !

Imi poate da cineva cateva sfaturi??? Eu m-am gandit sa opresc curentul (sa fac cerere la ENEL). Lucrul asta poate ii va face sa se mute. Sau de exemplu, eu am dreptul sa inchei alt contract cu altcineva, nu?? Ca pot sa inchei contract cu un prieten care are niste caini de rasa. Prietenul asta are tot dreptul sa locuiasca in baza contractului cu mine, nu?
Acum legal daca intru cu japca in casa cu ce naiba pot ei sa deschida (si sa castige) un proces asupra mea daca eu intru la 1 an de zile de la incheierea contractului? Pai in cazul asta orice chirias poate avea pretentii si dupa 5 ani de cand a locuit la un apartament.
Stiti ce?
M-am gandit mai bine si daca nu rezolv pe cale amiabila atunci o sa le fac o notificare pe care le-o lipesc pe usa apartamentului, pe usa scarii blocului si am grija sa am martori si cand le transmit verbal fata in fata lucrul asta.In notificare ii anunt ca daca nu evacueaza apartamentul in 3 zile atunci o sa ii evacuez eu. La evacuare chem tot blocul martor cat mai multi vecini,in general oricum se strang romanii cand e vorba de scandal(10-20-30 de oameni), sparg usa daca nu vor sa deschida si le mut impreuna cu niste baieti lucrurile in fata blocului. Eventual pun si pe cineva sa filmeze totul.

Da, poate ca nu e legal ce fac eu, insa asa cum politia din cate am citit nu intervine in evacuarea chiriasilor mi-e greu sa cred ca poate interveni asupra mea care sunt PROPRIETAR asupra acelui apartament. Intru la mine in casa,bine ok, ea e inchiriata insa asa cum politia nu poate sa ii dea pe ei afara si ne trimit la judecata asa nici pe mine nu ma pot sanctiona.. Nu zic bine?
Acum chiriasii normal ca au dreptul sa ma dea in judecata insa mi-e greu sa cred ca vor avea tupeul asta plus ca nu cumva sansele lor de a castiga sunt ZERO cu un contract expirat? Judecatorul ala va lua in calcul toate lucrurile, inclusiv faptul ca au un contract expirat de 1an, inclusiv ca au datorii maricele la intretinere, poate inclusiv un aspect emotional si social al problemei eu poate ca nu am unde sa locuiesc. sunt evacuat de prietena mea sa dau asa un exemplu.
Ce e mai delicat e cu bunurile lor ca nu stiu cat drept am asupra bunurilor sa le ating,mut etc. :)
Dar sincer decat sa ii dau eu in judecata pe ei mai bine sa ma dea ei, nu zic bine?? :)
In situatia in care contractul de inchiriere semnat de dvs. nu a incetat prin ajungere la termen cu notificarea prealabila a locatarilor de a parasi imobilul, contractul isi produce in contiuare efectele, ceea ce inseamna ca locatarii locuiesc cu titlul valabil in apartamentul dvs. iar dvs. sunteti obligata sa le asigurati folosinta pana la expirarea duratei contractului. In cazul in care doriti incetarea raporturilor de locatiune inainte de termen singura solutie este sa cererti rezilierea contractului si evacuarea locatarilor in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)