avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare la proces ca parte vatamata- ce e de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare la proces ca parte vatamata- ce e de facut? care sunt consecintele neprezentarii?

Acum cativa ani mi s-a furat un telefon. Au fost 2 politisti imbracati in civil care au prins imediat hotul. Ideea e ca mi-au dat telefonul inapoi imediat cu conditia sa vin la sectie sa dau declaratie. Recent am inceput sa primesc citatii acasa. Eu acum locuiesc in Craiova si nu am posibilitatea sa ma duc in Bucuresti special pentru acest proces. Pot face ceva sa renunt la 'plangere" ?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 16:30, 27 Martie 2013
Puteti trimite o hartie la instanta de judecata in care sa precizati ca v-ati recuperat telefonul si nu aveti nicio pretentie pe latura civila impotriva inculpatului. Aratati ca nu aveti posibilitatea sa va prezentanti la instanta de judecata si ca nu mai insistati in plangerea formulata. De primit citatii o sa primiti pana se solutioneaza procesul, daca nu va prezentati niciodata.
cu stima,
av.M.Hornea
in functie de cum a fost savarsita fapta poate fi vorba de furt sau talharie in ambele situatii, nu puteti renunta la plangere, urmarirea penala se desfasoara din oficiu, se finalizeaza cu rechizitoriu si autorul va fi trimis in judecata, dvs puteti formula o cerere ca nu va constituiti parte civila, in cazul in care considerati ca nu este vorba si de un prejudiciu moral, in cazul in care desigur nu ati mai efectuat si alte cheltuieli sau ati suferit si alte pagube, in acest din urma caz fiind vorba si de un prejudiciu material. Prezenta partii vatamate in instanta nu este obligatorie, insa este procedural sa fiti citat pana la finalizarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie judecatorie florin_pelin1968 florin_pelin1968 In anul 2009 am fost talharita in timpul serviciului, am dat declaratii, autorii au fost prinsi.In declaratii am scris ca doresc daune iar acuma am primit ... (vezi toată discuția)
Latura civila in procesul penal leona777 leona777 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se desfasoara procesul penal pe latura civila ?Multumesc (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)