avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVENDICARE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVENDICARE MOSTENIRE

In anul 2010 am aflat ca sunt niste bunuri confiscate pe timpul comunistilor si nerevendicate de catre familia mea.Drept urmare am mers si mi-am recuperat 50% ,insa nu am putut recupera si partea de la matusa mea Maria spunandu-mi ca mostenitor al tuturor bunurilor matusii mele este Nicolae care are dipozitie testamentara universala ,facuta de varul meu costel.
Intrebarea este am dreptul eu la bunurile ramase de la matusa mea Maria ,sau Barbu fiul lui Nicolae. precizez ca varul meu Costel a decedat inaintea mamei sale .
- Darie (strabunic)decedat 1945
- a avut o fiica Raluca
- Raluca (bunica)decedata 1940
-a avut doua fice Ana si Maria
- Ana (mama mea)decedata 1989
- Maria( matusa)decedata 1988)a avut un fiu Costel varul meu
Costel varul meu a decedat in anul 1987 cu un an inaintea mamei sale nu a avut copii ,insa a lasat dispozitie testamentara universala pentru un prieten pe nume Nicolae
Nicolae ( beneficiarul testamentului varului meu) decedat 2008.are un fiu Barbu
Barbu
(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului forumului. Va multumesc)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: Vasile Vatamanescu , Avocat 10:03, 28 Martie 2013
Defunctul Costel nu putea sa lase prin dispozitie testamentara alte bunuri decat acelea aflate in patrimoniul sau la data decesului. Si daca mama sa a decedat ulterior, in partimoniul lui Costel la data decesului sau nu se regaseau bunurile mamei sale. In consecinta Barbu nu are drepturi asupra bunurilor mamei lui Costel decat in situatia in care aceasta i le-ar fi lasat prin testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune sogedacom sogedacom buna ziua, am avut o matusa care a dece dat in octombrie 2007 , nu a avut copii . ea a fost ingrijita de catre un var de-al meu iar matusa mea i-a lasat ... (vezi toată discuția)
Decesul rudelor MargaBarbu MargaBarbu Matusa si unchiul aveau un apartament. Nu au avut copii. Matusa mea a decedat acum o luna. Nu s-a facut partaj. Sotul supravietuitor a decedat acum cateva ... (vezi toată discuția)