avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot munci cu doua contracte a cate 8 ore/zi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot munci cu doua contracte a cate 8 ore/zi?

Buna ziua,
As dori sa ma angajez ca si asistent personal la domiciliu al persoanei cu handicap (persoana in cauza fiind mama mea) si cu timpul sa-mi mai gasesc inca ceva de munca. Mai pot incheia inca un contract de munca in alt domeniu de activitate tot cu o durata de 8 ore/zi?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 27 Martie 2013
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana 2 joburi grisa56 grisa56 buna ziua , sunt angajata cu contract de munca la o societate privata si lucrez 8 ore pe zi. In acelasi timp pot fi asistent personal sotului meu (handicap ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ionescuandreea ionescuandreea buna ziua va rog frumos sa-mi spune-ti si mie daca ma pot angaja cu contract de 4 ore daca in prezent sunt angajata cu functia de asistent personal la primaria ... (vezi toată discuția)
Asistent personal-drepturi anipaun anipaun Buna seara!Numele meu este Ani si sunt mama unui baietel cu autism in varsta de 9 ani.Azi am fost in audienta la Protectia Copilului sector 4,am facut o ... (vezi toată discuția)