avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aprobare pentru scoaterea copilului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aprobare pentru scoaterea copilului din tara

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am trait in concubinaj cu tatal copilului meu ce are 2 anisori. Noi ne-am despartit, insa copilul poarta numele tatalui. Eu am gasit printr-o ruda o oferta de lucru in afara tarii. As vrea sa plec temporar, pentru 3-4 ani, cu copilul pentru a-i oferi un trai mai bun decat i-as putea oferi aici. Nu am de gand sa ma stabilesc acolo definitiv, ci doar pt cativa ani, timp in care copilul se va duce la gradinita acolo. Bineinteles ca tatal copilului nu-si va da acordul si as vrea sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta privinta…exista posibilitatea sa obtin aprobarea lui pe cale legala, adica in instanta? Daca da, va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anisia53 , utilizator 20:20, 29 Martie 2013
Posibilitatea de a obtine o hotarare judecatoreasca exista dar este teribil de complicat...
In mod normal ar trebui efectuata o ancheta sociala in strainatate acolo unde veti locui si ca sa se faca ancheta de autoritatea straina trebuie sa aveti acte pentru acea tara...
Avand in vedere ca se dau hotarari genul "tatal poate lua copilul la locatia din Romania",fara a fi posibila efectuarea unei anchete sociale la o locatie necunoscuta,puteti cere in Instanta substituirea acordului parental.Sunt mamici care au obtinut-o.
Fara ancheta sociala nu se poate dupa parerea mea.
Poate daca dovedeste ca are in cont o suma considerabila care sa dovedeasca ca se poate des urca sa inchieze sau sa cumpere o casa acolo ar fi posibil.
Substituirea acordului parental nu se da pentru o perioada lunga de timp.
Cel mult pentru o excursie...
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Actele pentru tara respectiva nu va fi greu sa le fac pentru ca actualul iubit are acte acolo, si urmeaza sa ne casatorim. Problema este ca nu stiu exact cum sa procedez pentru a intenta procesul pentru acordul parental...Eu ma gandeam sa ne casatorim mai intai, si abia apoi sa intentez procesul, pentru ca ma gandesc ca in felul acesta totul va decurge mai usor, pentru ca voi depune la dosar si certificatul de casatorie si dovada ca avem unde locui si asa nu va trebui sa se dea mai multe termene de judecata doar pentru a aduce aceste acte... Dumneavoastra cum ma sfatuiti? Credeti ca procedez bine asa?
Si inca o intrebare: pot cere in acest proces, impreuna cu acordul parental, si incredintarea copilului mie? Precizez ca tatal copilului nu are venituri pe hartie, nu are o locuinta proprie, locuieste la parintii lui, si nu cred ca in felul acesta poate obtine custodia comuna, mai ales ca nu am fost casatoriti. Eu locuiesc acum la parinti, dar am si apartament personal inchiriat, si indemnizatie de la stat. Credeti ca am sanse sa mi se incredinteze copilul mie? Si daca reusesc acest lucru, mai am nevoie de acordul tatalui in legatura cu anumite decizii in privinta copilului? Multumesc anticipat.
Daca veti avea acte se va face ancheta sociala.

Nu mai exista incredintarea minorului.
Este vorba de stabilirea domiciliului minorului.
De aceea este mai complicat cu plecatul din tara cu minorul.

Alte discuții în legătură

Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ioana d ioana d"arc am un subiect un pic mai dificil,.stau in concubinaj de trei ani am un copil de 10 luni,nu ma inteleg cu sotul de foarte mult timp dar am zis k poate trece si ... (vezi toată discuția)
Intrebare ? Ramona 2010 Ramona 2010 ce trebuie sa fac sa obtin incredintarea copilului (de 4 ani )? mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului,(dar poarta numele lui) si vreau sa ma ... (vezi toată discuția)