Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am trait in concubinaj cu tatal copilului meu ce are 2 anisori. Noi ne-am despartit, insa copilul poarta numele tatalui. Eu am gasit printr-o ruda o oferta de lucru in afara tarii. As vrea sa plec temporar, pentru 3-4 ani, cu copilul pentru a-i oferi un trai mai bun decat i-as putea oferi aici. Nu am de gand sa ma stabilesc acolo definitiv, ci doar pt cativa ani, timp in care copilul se va duce la gradinita acolo. Bineinteles ca tatal copilului nu-si va da acordul si as vrea sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta privinta…exista posibilitatea sa obtin aprobarea lui pe cale legala, adica in instanta? Daca da, va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez. Va multumesc anticipat!
Si ce sanse credeti ca am in conditiile prezentate? Si aveti idee cam cat dureaza acest proces? (sau cate termene se dau?) Imi cer scuze pentru atatea intrebari..va multumesc
Depinde si despre ce tara este vorba in ceea ce priveste durata procesului.
Ancheta sociala se poate face si daca inca nu v-ati mutat acolo daca aveti acte in opinia mea insa se pot gasi instante care sa fie suspicioase.
Cert este faptul ca pana nu se finalizeaza procesul nu puteti pleca si daca instanta ar fi suspicioasa ca nu locuiti acolo ar fi ca si cum nu va lasa...sa plecati cu copilul si ar vrea sa plecati fara copil ceea ce ar fi absurd.Din pacate in astfel de procese si absurdul poate exista dar puteti avea noroc...
Intrebare ?
Ramona 2010
ce trebuie sa fac sa obtin incredintarea copilului (de 4 ani )?
mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului,(dar poarta numele lui) si vreau sa ma ... (vezi toată discuția)