Am incercat sa solicit o fisa sintetica de platitor pentru o societatea comerciala pentru care urmeaza sa preiau contabilitatea. Societatea este administrata de AF sector 1. Am transmis pe email la Asistenta S1 cu rugamintea de a ne ajuta sa obtinem fisa sintetica, mai ales ca administratorul societatii ne-a comunicat ca nu stie care este situatia societatii deoarece contabila pe care a avut-o nu i-a spus niciodata ce taxe are de plata si nu a platit nimic de vreo 2 ani in conditiile in care societatea are un salariat.
Raspunsul primit a fost:
"potrivit prevederilor OMFP nr. 230/2013, va puteti consulta dosarulfiscal in conditiile stabilite prin lege."
Am tot incercat sa sun la numerele de telefon publicate pe site ANAF dar nu am reusit sa prind vreo 3 zile pe nimeni. Dupa ce am reusit in sfarsit sa imi raspunda cineva, o doamna foarte intepata m-a luat pe sus ca nu cunosc prevederile legii si ea nu este obligata sa imi spuna.
Ii aduc aminte ca am sunat la Asistenta contribuabili si ca eu inteleg ca ea este acolo sa ma ajute. Incerc sa-i spun ca nu pot accesa dosarul fiscal neavand deocamdata certificat digital pentru aceasta societate, si oricum dosarul fiscal nu este actualizat si nu exista o fisa sintetica in acest dosar, ci doar o situatie sintetica . "Doamna " de la capatul firului a inceput sa se isterizeze si sa imi spuna ca ei nu mai au voie sa ne puna la dispozitie fisa sintetica de platitor. Insist si ii spun ca este singurul sector care aplica in acest fel prevederile OMFP 230/2013, ca tocmai am obtinut dela alte 3 administratii fise sintetice pentru alte societati fara a se pune nici o secunda problema ca ar fi impotriva prevederilor OMFP-ului mai sus mentionat.
Mai este cineva in situatia asta?
Da, si eu si din pacate multa lume. Ar trebui reclamati la minister sau la avocatul poporului, ori chiar la CEDO. Este inamisibil ce se intampla la aceasta administratie finanicara. Este stat in stat. Asta ca sa nu mai spun ca toate repartizarile platilor de taxe si impozite in fisele sinetice sunt alandala, si nenumarati contribuabili au sume mari de plata din accesorii generate tocmai de aceaste repatizari bramburite. Am fost de nenumarate ori la ei sa incerc sa rezolv niste belele, culmea, ale lor, insa nu ai cu cine discuta. Inspectorii sunt in concedii medicale cu lunile, cei care sunt la birou sunt coplesiti de lucrarile lor, si nu au timp sa se ocupe si de cele ale colegilor ce nu sunt la birou, Si in tot acest timp, somatiile si popririle din conturi curg pe banda, desi oamenii despre care vorbesc eu au achitat intodeauna la timp darile, dar nu ai cui sa explicit ca sunt gresit repartizate platile. E jale mare acolo.. si vai de contribuabilii arondati acestui sector.