avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinea de plata a datoriilor catre Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinea de plata a datoriilor catre Asociatia de proprietari?

Mi se impune sa platesc datoriile mai vechi.
Eu doresc sa platesc restantele la intretinere in ordinea dorita de mine.
Se invoca urmatoarea baza legala: CPC codul de procedura civila, art.115, litera B, pagina 797 . Eu nu am gasit asa ceva !!
Eu stiu ca daca nu exista o Decizie a comitetului executiv cu privire la ordinea de plata a sumelor, pot sa achit in orice ordine doresc
Va rog sa ma ajutati sa clarific aceasta situatie,
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
mioaranoni, utilizator
Se plateste in paralel cote si penalizarile aferente in ordinea vechimii, deci nu asa cum vreti dv.
NCC art.1509
Ordinea de stingere a datoriilor, este reglementata de NCC art. 1506-1509 adoptat prin Legea nr. 287/2009, republicata cu modificari si intrata in vigoare de la 01.10.2011.
Prin noile prevederi ,legiutorul lasa la latitudinea partilor sa stabileasca o ordine de stingere a datoriilor.
In cazul asociatiilor de proprietari ,comitetul executiv poate dispune decizii prin care sa fie
reglementata ordinea de stingerie a datoriilor.
Se impune achitarea restantei in ordinea vechimii cu penalitatile aferente,astfel incat sa nu mai ramana sume cu titlu de restanta
In cazul in care Comitetul nu da aceasta decizie,
pot achita intretinerea mai recenta?
de exemplu pe cea de luna trecuta?
Nu puteti achita intretinerea decat in ordinea vechimii, incercati sa nu platiti lumina 3 luni si mergeti sa achitati numai ultima luna sa vedeti daca va incaseaza cineva asa.
Daca incaseaza ultima luna afisata inseamna ca nu aveti restante mai vechi, cum nu se poate sa incaseze doar restanta la intretinere fara sa incaseze si penalizarile aferente, pentru ca daca va raman doar penalizarile nu se pot aplica penalizari la penalizari.
Dumneavoastra achitati suma pe care o doriti, iar cei care incaseaza stiu ei cum este corect sa incaseze, pe chitanta o sa aveti trecut doar suma incasata la "restanta" si suma incasata la "penalizari".
mioaranoni a scris:

pot achita intretinerea mai recenta?

Chiar daca achitati intretinerea cea mai recenta ,ramaneti in evidenta asociatiei de proprietari cu sume cu titlu de restanta,care in conformitate cu normele in vigoare este nascatoare de penalitati

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)