avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... c.medical 18 luni, preaviz si incetare activitate.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

c.medical 18 luni, preaviz si incetare activitate.

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca dupa 18 luni c. medical mai pot beneficia de c.odihna(zile efectuate s-au compensare bani c.o.) ?.
Mentionez ca sunt salariata si ca la sfarsitul acestor zile de c.medical (luna mai) voi fi pensionata medical (gradul 2 cu diagnosticul cancer).Tot la sfrsitul c.medical urmeaza si preavizul care nu stiu daca in aceste conditii se mai poate efectua sau compensa cu bani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 28 Martie 2013
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca, conform art. 146 alin. (4) din Codul muncii.
www.avocatnet.ro/content/art...
inclusiv perioada in care v-ati aflat in medical constituie perioada functie de care se calculeaza si acorda concediu de odihna
[ link extern ]
deci daca angajatorul refuza- doar in instanta
Cred ca este vorba despre o perioada de 18 luni ... chiar daca facem trimitere la link-uri ar trebui sa si vedem in ce masura ne pot ajuta ...

Un angajator poate invoca art.145 alin.2 C.mun. ... asadar, numai instanta de judecata il poate obliga la ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna florincristea07 florincristea07 Mai am 12 zile C.O. neefectuat,din 2014.Am cerut societății la care lucrez,sa îmi plătească,aceste zile,dar mi s-a spus că nu se poate,numai la ... (vezi toată discuția)