avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bunuri publice de interes national
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bunuri publice de interes national

Am in concesionare un teren care este bun public de interes national care este scutit de impozit conform Codului fiscal.
Acest teren vreu sa il impart in 3 loturi si am nevoie de un Certificat fiscal si adeverinta de rol. Mergan la Primaria din zona de jurisdictie a terenului am intampinat probleme in sensul ca mi s-a spus ca nu am declarat terenul, chiar daca este concesionat de la statul roman trebuie declarat.
Intrebarea mea este daca este necesar ca acest teren bun public de interes national sa il declar la Fisc?
Exista o lege in acest sens?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:10, 28 Martie 2013
Da, trebuie declarat si trebuie sa achitati taxa pe teren .

Cadrul legal : Codul fiscal, art 256, alin 3:

(3) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren.

[ link extern ]
Multumesc, dar conform Codului Fiscal art 257 alin j suntem scutiti de plata impozitului.
Eu doream sa stiu daca in aceste conditii sunt obligata conform legii sa declar terenul, deoarece am nevoie de un Certificat fiscal.
Da, chiar daca sunteti sau nu scutiti de plata impozitului trebuie declarata orice dobandire, modificare sau incetare conform cod fiscal art 259, alin 6.
Veti completa decalartia fiscala pentru stabilirea impozitului pe teren , la modul de dobandire veti lasa "concesiune". De asemenea, veti completa si faptul ca sunteti scutiti la plata impozitului.
Declaratiile (ITL003-persoane fizice si ITL011-persoane juridice) le gasiti la sediul Directiei de impozite si taxe sau pe site-ul lor.

De exemplu :
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru teren concesionat Constanta18 Constanta18 Sunt concensionar al unui teren .este legal să plătesc impozit pe teren?:) (vezi toată discuția)
Chirie pamant si impozit? raisa14 raisa14 Buna, daca ma poate ajuta si pe mine cineva am luat in anul 2010 o casa iar pamantlu de sub casa si curtea sunt in proprietatea statului roman. Eu pt acest ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)