avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... If-urile si taxele la fisc,sanatate si pensie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

If-urile si taxele la fisc,sanatate si pensie

o cunostinta are if si cifra de afaceri nu depaseste 15000 lei anual.Problema insa vine cand e vorba de taxe..Persoana in cauza are 62 ani si e OBLIGAT sa cotizeze la pensie,in conditiile in care el nu are nici o zi vechime?Oare cand mai iese el la pensie ?La 75 de ani?Plus ca la sanatate ii vine o gramada de plicuri, precum ca are de plata ba mai mult, ba mai putin!O alta aberatie ar fi ca daca depaseste un anumit prag de 8000 lei sa plateasca sanatatea de 2 ori?As dori daca se poate un raspuns : ce taxe obligatorii trebuie sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 13:45, 1 Aprilie 2013
Chiar daca nu este angajat, plata la CAS si CASS este obligatorie. CAS 244lei/luna cf declaratiei 600 si CASS 5,5% din venitul net estimat sau declarat (declaratia 200).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si salariata: platesc cass si ca p.f.a.? roxanaolsanschi roxanaolsanschi Buna ziua. Sunt salariata din 1993 la stat si mi se retine CASS( asigurari sanatate) lunar.Din 2010 mi-am facut si un Pfa pt care mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)