Buna ziua!
In urma cu cca. 3 ani sotul meu a cerut de la o banca "X" un descoperit de cont. Tin sa precizez ca in acel moment era angajatul unei societati care a eliberat toate documentele necesare aprobarii cererii ptr. acel descoperit de cont. El a achitat sumele minime de plata lunare, asa cum rezultau din raportul de activitate emis de catre banca. In anul 2011, societatea la care el lucra, a desfiintat postul pe care el era angajat, ramanad fara serviciu. Din aceasta cauza a intrat in imposibilitate de plata fata de banca. Banca a dat datoria unei firme de recuperari creante. In toata aceasta perioada, am primit nenumarate plicuri de la aceasta firma, in care se specifica ca se poate ajunge chiar si la executare silita. Intrebarea mea este urmatoarea: ce putem face, d.p.v.d. legal ce poate face contra lui aceasta firma de recuperare? Va multumesc anticipat!
Daca au trecut trei ani de la ultima scadenta si nu s-a inceput procedura executarii silite, primindu-se doar notificari de la banca si firma de recuperari, datoria se prescrie. In caz contrar, se poate cere executarea, cum a mentionat colegul de mai sus.
Incercati sa platiti , sa va intelegeti cu firma de recuperari creante sa platiti in rate, nu e indicat sa stati in pasivitate, sumele datorate tot cresc si se vor adauga si cheltuieli cu executarea.
Nu vor lasa sa se prescrie, iar termenul nu-i implinit avand in vedere ca s-au facut plati pana in 2011.