avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firmele de recuperari creante-- credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firmele de recuperari creante-- credit neplatit

Buna ziua!
In urma cu cca. 3 ani sotul meu a cerut de la o banca "X" un descoperit de cont. Tin sa precizez ca in acel moment era angajatul unei societati care a eliberat toate documentele necesare aprobarii cererii ptr. acel descoperit de cont. El a achitat sumele minime de plata lunare, asa cum rezultau din raportul de activitate emis de catre banca. In anul 2011, societatea la care el lucra, a desfiintat postul pe care el era angajat, ramanad fara serviciu. Din aceasta cauza a intrat in imposibilitate de plata fata de banca. Banca a dat datoria unei firme de recuperari creante. In toata aceasta perioada, am primit nenumarate plicuri de la aceasta firma, in care se specifica ca se poate ajunge chiar si la executare silita. Intrebarea mea este urmatoarea: ce putem face, d.p.v.d. legal ce poate face contra lui aceasta firma de recuperare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:46, 30 Martie 2013
Se poate proceda la executare silita asupra tuturor bunurilor sau veniturilor debitorului.
Va multumesc ptr. raspuns!
Daca au trecut trei ani de la ultima scadenta si nu s-a inceput procedura executarii silite, primindu-se doar notificari de la banca si firma de recuperari, datoria se prescrie. In caz contrar, se poate cere executarea, cum a mentionat colegul de mai sus.
Incercati sa platiti , sa va intelegeti cu firma de recuperari creante sa platiti in rate, nu e indicat sa stati in pasivitate, sumele datorate tot cresc si se vor adauga si cheltuieli cu executarea.
Nu vor lasa sa se prescrie, iar termenul nu-i implinit avand in vedere ca s-au facut plati pana in 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Cristi_Xulescu Cristi_Xulescu In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va cer sfatul in legatura cu o prescriptie datorie. ... Matei.robert Matei.robert Buna seara. Va cer sfatul in legatura cu o prescriptie datorie. Datele sunt in felul urmator. In 2007 am facut un descoperit de card. Am platit la vremea ... (vezi toată discuția)