avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Chitanta de pe Amazon
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Chitanta de pe Amazon

Buna

Mi-am deschis un PFA recent si as dori sa imi cumpar cateva albume de arta pe firma, problema e ca nu stiu unde sa pun numele firmei cand imi cere adresa pentru facturare cei de la Amazon.

As fi foarte recunoscator daca as putea primi un raspuns in legatura cu asta si eventual cum imi pot trece informatiile firmei pe o chitanta(invoice) cand o companie nu imi ofera optiunea aceasta.

E suficient doar sa pun numele firmei pe chitanta daca bunul e clar menit sa fie deductibil?

Eu fac foarte multe cumparaturi de afara pentru firma pentru ca nu pot gasi asa ceva in Romania si ma doare inima cand ma gandesc ca dau 500$ pe albume de arta fara sa le pot deduce
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:52, 4 Aprilie 2013
PFA ul plateste impozit la incasari si deduce platile ( nu este ca la un SRL)
Deci chitanta este suficienta.
Aveti grija la OG 51/98, si OMCPN 2066/2011
Art. 21. - (1) Veniturile proprii ale Fondului Cultural Naţional provin din următoarele surse:
g) o cotă de 2% din încasările realizate de operatorii economici care comercializează bunuri culturale provenite din import;
h) o cotă de 2% din încasările realizate de operatorii economici din vânzarea produselor de artă populară;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate fondului cultural national Hermon Hermon Buna ziua, azi am primit o instiintare, ca datorez 3% din venit incepand cu anul 2010, la Fondul Cultural National. Firma mea se ocupa cu serigrafie respectiv ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru asociatie vromeo1 vromeo1 Buna ziua, Am putea folosi o casa de marcat in locul chitantierului pentru incasarea intretinerii? (vezi toată discuția)