avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri dobandite in timpul concubinajului. Contributie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri dobandite in timpul concubinajului. Contributie

Stau in concubinaj cu o femeie de 25 de ani, dar înainte de a o cunoaște pe aceasta, aveam un teren si o casuta mică pe acest teren, in acești ani am daramat-o si am construit alta in locul celei di-nainte. Am construit-o in timp ce eram cu aceasta femeie, dar totul din banii mei , si din alta proprietate vândută . Aceasta se tot lauda pe la vecini cum ca ar fi contribuit si ea la ridicarea casei, ,, martori ar avea din spusele ei dar nu si dovezi.Ar putea sa mă dea in judecată sa ceara ceva , dacă totul este pe numele meu??? Ce drepturi are aceasta? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: amazoana1978 , utilizator 16:51, 28 Martie 2013
Doamna nu are drept de proprietate asupra imobilelor, cel mult un drept de creanta.
Fiind un drept de creanta,dreptul de a-l cere in instanta, se prescrie in 3 ani .
Va multumesc mult , chiar dacă nu am înțeles mare lucru
pe scurt nu esti casatorit cu doamna respectiva totul e pe numele tau deci e proprietatea ta nu stiu exact care e legea dar din cate stiu eu creanta inseamna datorie :)) adica sa ii datorati ceva corectati-ma daca gresesc :D
Mersi mult ca mai luminat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort draganmariana draganmariana Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema: Am trait in concubinaj din anul 2000 pana in 2007 dupa care ne-am casatorit . Sotul a hotarat ... (vezi toată discuția)
Ajutor - partaj dupa concubinaj amazoana1978 amazoana1978 Buna ziua, sunt in concubinaj cu o femeie de 20 de ani, in acest timp am ramas casatorit cu sotia mea care a decedat acum 8 ani.In timp ce eram casatorit cu ... (vezi toată discuția)
I-am construit casa si acum ma amana AndreeaVecliuc AndreeaVecliuc Buna ziua. Inainte si dupa casatorie am lucrat impreuna cu fostul sot in abatoare in Germania. Am construit o casuta impreuna. Am lucrat amandoi cot la cot. ... (vezi toată discuția)