avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare autoturism

Salut. Vreau sa aflu si eu un raspuns cat mai sigur pt urmatoarea situatie: cumpar de la un amic o masina , fac actul de vz-cumparare , dar vreau ca masina sa ramana pe numele lui pt a nu mai plati tot felul de taxe. Vreau sa stiu la ce riscuri ma expun .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: pmarian1980 , utilizator 11:22, 29 Martie 2013
@AkiNashu

Este adevarat ce spui,dar dupa ce s-a efectuat contractul de vanzare-cumparare cumparatorul are la dispozitie 30 de zile calendaristice sa treaca masina pe numele sau.
Asa ca 30 zile trec repede

Eu nu as risca sa ma complic in asa ceva,adica si cu banii dati,si cu masina tot pe numele vanzatorului.
deci sa inteleg ca daca in termeni de 30de zile de la incheierea contarctului de v-c nu trec masina pe numele meu , contractul nu mai are nici o valoare????
Vreau sa stiu exact cum stau lucrurile ca sa nu am probleme.
il faci de fata cu un notar si se numeste legalizare are valoare daca il legalizezi
Cand faci contract de V-C,masina va fi pe numele tau ca proprietar,iar in termen de 30 zile de la cumparare,trebuie sa o inmatriculezi,si automat inmatricularea se face pe numele noului proprietar din contract V-C. Ai inteles ?
Contractul de V-C are valoare,poti sa iei masina si o bagi in garaj luni de zile,dar nu poti circula cu ea daca nu e inmatriculata.

Ca sa fii ferm si nu incurcat,mergi la serviciul inmatriculari auto maine,apoi te vei convinge......
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Tarzan2012, utilizator
masina ta e inmatriculata in tara sau nu pana la urma? ca am impresia ca tratam problema din 2 puncte de vedere diferite

Alte discuții în legătură

Cumparare auto de la o pf care nu e proprietar in acte-ajutor!!! claudia_edi27 claudia_edi27 Buna ziua, Am achizitionat recent o masina facand act de v-c cu persoana respectiva dar aceasta nu e proprietar in acte..... Situatia e asa: -masina a fost ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina iulia.s iulia.s Problema mea sta in felul urmator: vreau sa cumpar o masina pentru sora mea, care momentan este in strainatate si se intoarce cam in 2 saptamani. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)