avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriptia sanctiunii contraventionale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriptia sanctiunii contraventionale

Care este termenul de prescriptie a unei amenzi contraventionale de circulatie,daca aceasta s-a petrecut pe data in iulie 2012 si pe care am contestat-o ,dar procesul se tot judeca?...este de 6 luni din iulie 2012 sau de 6 luni de la finalizarea procesului?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 17:50, 28 Martie 2013
Sunteti intr-o grava confuzie, probabil generata de urmatorul text de lege:

OG 2/2001:
Art. 13. - (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Dvs. vi s-a aplicat sanctiunea, deci nu e cazul sa discutam de aceasta prescriptie.

Termenul de prescptie al creantelor bugetare, in care se circumscriu si amenzile, este de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr epremail epremail Buna ziua, As avea rugamintea sa ma sfatuiasca cineva in urmatoarea problema: Uitand ca mi-a expirat rovinieta, pe care dealtfel am avut-o platita ... (vezi toată discuția)