avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lucruri personale aflate in locuinta prietenului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lucruri personale aflate in locuinta prietenului meu

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: in perioada 2007-2010 am locuit in concubinaj cu prietenul meu, in garsoniera proprietate a acestuia.
Dupa 2010 m-am mutat inapoi la parinti, tatal meu suferind un atac cerebral, ramanand paralizat, a trebuit sa o ajut pe mama. O parte mare din lucrurile personale au ramas in casa prietenului meu, cu acceptul sau, noi continuam ne vedem zilnic si in week-end locuiesc la el.
Mama prietenului meu trece o data pe saptamana pe la el, ca si inainte, sub pretextul ca face curat,si imi muta mereu lucrurile, pe ale mele si pe ale lui. Acum a ajuns sa spuna ca nu folosesc nimanui lucrurile mele, devreme ce stau acolo; precizez ca ea nu este de acord cu relatia noastra. Imi este teama ca, intr-o buna zi, sa imi si arunce lucrurile.
Nici prietenul meu nu mai suporta situatia.
Intrebarea mea este: exista un temei legal prin care eu sa o constrang sa imi mai umble si sa imi mute lucrurile? Care este acesta? Macar sa o instiintez despre existenta unei legi. Sau, in caz mai grav, cui sa ma adresez, sectiei de politie (care sectie, de care apartin eu sau prietenul meu, eu neavand nicio dovada ca locuiesc acolo in week-end) sau in instanta?
Prietenul meu i-a spus mamei sale, in repetate randuri, sa nu mai faca asta si chiar sa nu mai vina la el, dar ea continua s-o faca, el neavand suficienti bani sa schimbe cu totul usa de la intrare.
Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: aio , utilizator 09:05, 29 Martie 2013
Singurul vinovat este prietenul dvs. Din moment ce locuinta este a lui,poate sa-i interzica mamei lui sa mai vina la el.
Nu doresc sa se strice relatia intre mama-fiu,insa daca mama nu intelege acest lucru,fiul poate sa-i interzica de a mai intra in casa lui. Asa nu va mai deranjeaza.

Nu trebuie sa schimbe usa....doar butucul de la yala. Costa 10-20 lei. Depinde si de butuc,eu am vazut butuc si la 6 lei,dar si la 30 lei.
Multumesc frumos pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare caradis caradis Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie si as dori un sfat . Locuiesc impreuna cu sotia si copii(majori) intr0un imobil nationalizat , nerevendicat cu domiciliu ... (vezi toată discuția)
pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata George Staicu George Staicu Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata la pat, in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Evacuare de catre proprietar din domiciliul comun in caz de concubinaj laviniaileana78 laviniaileana78 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in identificarea unei solutii rapide pentru urmatoarea stepta: - o relatie de concubinaj de 4 ani de zile , in anul 2013 am ... (vezi toată discuția)