avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As dori sa fac o angajare dar ma lovesc de mai multe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As dori sa fac o angajare dar ma lovesc de mai multe probleme. Desfiintare post!

Buna seara!

As dori sa fac o angajare dar ma lovesc de mai multe probleme.
In luna decembrie din cauza deficitului financiar, am fost nevoit sa desfiintez un post de munca, asa ca un angajat a fost dat afara. Acum, dupa 4 luni un alt angajat si-a dat demisia. Cum pot face sa angajez o alta persoana fara sa fiu nevoit sa chem angajatul care a fost demis din cauza desfiintarii postului ( pesoana fiind o persoana cu probleme de comportament ).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionut_vali , utilizator 10:23, 30 Martie 2013
stiu ca s-a modificat acum legea..nu stiu care si nu se mai prevede obligativitatea rechemarii angajatului caruia i s-a desfiintat postul,. am inteles ca dupa 30 de zile poate fi angajata o alta persoana fara nici o problema pe un post desfiintat.cred ca in codul muncii sa cautati.
Nu aveti nicio astfel de obligatie fata de angajatul concediat si nici nu afost vreodata prevazuta de Codul Muncii in cazul concedierilor individuale .....prin urmare, puteti sa angajati orice alta persoana doriti .
Un avocat mi-a spus ca daca doresc sa angajez o alta persoana, trebuie sa astept cel putin 6 luni de cand a fost demis, sau sa rechem persoana care a fost demisa, din cauza desfiintarii postului. Concret: Am avut 5 angajati, unul a fost demis deoarece am desfiintat postul, iar recent un alt angajat si-a depus demisia, asa ca raman in 3 si am nevoie de 4 persoane. Va rog sa imi spuneti daca se poate sa angajez o persoana fara sa mai chem angajatul care a fost demis.

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
ionut_vali, utilizator
Este o informatie eronata care v-a fost data de catre acel avocat ... puteti sa angajati orice alta persoana doriti .
Multumesc frumos pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari efectuate dupa concedierea colectiva Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) buna ziua stimati colegi Supun atentiei dvs urmatoarea speta: un angajator care a recurs, din motive economice, la concedierea unui nr. de salariati ca urmare ... (vezi toată discuția)
Postul se desfiinteza, cum procedeaza angajatul in ac. situatie? silvana_zamfir silvana_zamfir Buna ziua, Ma adresez acestui forum in speranta ca voi gasi raspunsul la situatia in care ma aflu. Ieri am fost anuntata ca, din motive de business postul ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva!!! super tare:)) daniel_petolea daniel_petolea buna tututror permiteti-mi sa-mi expun situatia, caci doresc un raspuns, o rezolvare... de un an de zile sunt angajat pe postul de cameraman, la un post ... (vezi toată discuția)