avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul somaj

Buna ziua. Am lucrat la mai multe firme timp de 4 ani fara intrerupere. De la 1 oct 2008 nu mai lucrez , dar intre timp am terminat si facultatea . Am luat licenta in luna februarie. As dori sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru depunerea actelor necesare acordarii indemnizatiei de somaj si cum se va calcula aceasta tinand cont ca am si lucrat dar am si absolvit studiile superioare. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:04, 1 Martie 2009
maria_80 a scris:

Buna ziua. Am lucrat la mai multe firme timp de 4 ani fara intrerupere. De la 1 oct 2008 nu mai lucrez , dar intre timp am terminat si facultatea . Am luat licenta in luna februarie. As dori sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru depunerea actelor necesare acordarii indemnizatiei de somaj si cum se va calcula aceasta tinand cont ca am si lucrat dar am si absolvit studiile superioare. Va multumesc !

daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, beneficiati de indemnizatie de somaj. nu au legatura studiile in acest caz.
pai tocmai asta e ideea. vreau sa stiu dak pot primi indemnizatie doar pe baza actelor de studii (ca si cum nu as fi lucrat). multumesc
maria_80 a scris:

pai tocmai asta e ideea. vreau sa stiu dak pot primi indemnizatie doar pe baza actelor de studii (ca si cum nu as fi lucrat). multumesc

Lg.76/2002 actualizata si normele de aplicare reglementeaza situatiile in care se acorda ind.somaj.
Beneficiati de indemnizatia de somaj daca va depuneti cererea in termen de maxim 60 de zile de la data absolvirii facultatii.
Sunt asimilate somerilor persoanele care sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale.
buna !as vrea sa ma lamuriti si pe mine daca se poate?am un prieten care a lucrat in strainatate cu contract de munca timp de 3 ani la aceeasi firma,iar in august 2009 vrea sa se intoarca in tara pt motive personale.as vrea sa stiu daca se intoarce in tara si nu isi gaseste loc de munca poate lua somaj avand in vedere ca a lucrat cu contract in italia.si daca se poate trebuiesc acte de la angajatorul din italia?multumesc mult!la revedere

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj stefyky85 stefyky85 Buna ziua!As vrea si eu sa primesc raspuns la niste intrebari: 1. Am incheiat trei ani de studiu in invatamint superior,fara insa a ma inscrie la sesiunea din ... (vezi toată discuția)
Somajul candybya@yahoo.com candybya@yahoo.com am lucrat doi ani jumate ,deoarece nu aveam bacul dat anul acesta m-am hotarat sa il dau si ca sa il pot da a trebuit sa imi dau demisia vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Somerul indemnizat poate deveni somer absolvent? adrian_sinkievici adrian_sinkievici O persoana este trimisa in somaj de catre angajator cu 3 luni inainte de a absolvi o facultate. Poate respectiva persoana dupa absolvirea facultati (somera ... (vezi toată discuția)