avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dauna in timpul transportului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dauna in timpul transportului

buna ziua.am urmatoarea situatie. am facut un transport in timpul caruia s-a produs o paguba(s-au spart 20 de sticle).clientul mi-a facut o factura fara tva cu contravaloarea sticlei. mie nu mi se pare corect.La rindul meu trebuie sa facturez aceea valoare. eu am facturat-o cu tva. e corect??
Cel mai recent răspuns: lucica21 , utilizator 12:45, 1 Aprilie 2013
Este corect cum a facturat clientul dvs. fara tva deoarece aceea marfa a iesit din circuitul economic prin urmare va facut o factura cu valoare marfii deteriorate inclusiv tva pentru ca el sa poata sa se scada din gestiune cu marfa respectiva.
Facturand cu tva ar insemna ca marfa respectiva este vanduta, ceea ce nu este adevarat.
Se considera ca nu ati respectat contractul astfel se factureaza penalitati la nivelul pagubei(marfa+tva) fara tva conf. art. 137 alin. (3) lit. b) “ Baza de impozitare nu cuprinde urmatoarele: … b) sumele reprezentand daune-interese, stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, penalizarile si orice alte sume solicitate pentru neindeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale, daca sunt percepute peste preturile si/sau tarifele negociate”.
La randul dvs facturati fara tva iar clientul dvs. ar trebui sa se adreseze societatii de asigurare pentru despagubire.
Dvs va inreg cu factura pe 6581.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
radumuresan, utilizator
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata transportator sacko sacko Pe ce cont se trece c/v marfii deterioarate in timpul transportului, ce este facturat de catre casa de expeditii transportatorului. Este vorba de transport ... (vezi toată discuția)
Facturi de penalitati (marfa sustrasa ) sau penalitati de intarziere la plata VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua Primesc in fiecare luna facturi de la furnizori cu marfa sustrasa cu TVA . Eu le consider penalitati contractuale si le contez integral pe 6581 ... (vezi toată discuția)
Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)