avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultatea nu-mi gaseste situatia din anul I
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultatea nu-mi gaseste situatia din anul I

Buna ziua,
am absolvit cursurile unei universitati din bucuresti fara a sustine examenul de licenta. Anul trecut am cerut la secretariatul facultatii informatii asupra situatie mele deoarece intentionez sa sustin acum examenul de licenta. Raspunsul facultatii este acela ca nu se gaseste situatia mea din anul I ....dar ca anul II,III si IV sunt complete ( cu toate examenele sustinute).
Solutia Universitatii: refacerea examenelor din anul I !!!!
Este corecta aceasta procedura? Ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc mult!
Nu este corect sa mai dati odata examenele daca ati facut-o odata.
Prezentati-va cu carnetul de note si solicitati refacerea situatiei in baza carnetului si eventual a tabelelor cu note ale profesorilor
Bineinteles ca nu este corecta aceasta procedura. Este ilogic ceea ce sustine secretariatul respectivei institutii de invatamant, intrucat nu aveati posibilitatea de a trece in anul II si nici in anii urmatori, atata timp cat nu exista dovada absolvirii primului an de facultate. Singura varianta de acceptat, era ca dvs. sa nu fi promovat examenele din anul I si atunci sa repetati anul.
Trimiteti o sesizare catre conducerea universitatii respective, in care le aduceti la cunostinta ca este de datoria lor sa gaseasca situatia primului an de studiu, atata timp cat exista dovada absolvirii urmatorilor ani. Mentionati in adresa respectiva, ca va rezervati si dreptul de a sesiza Ministerul Invatamantului in privita acestui abuz.
Ar fi bine ca inainte de sesizare, sa solicitati de la secretariatul institutiei dovada sustinerii examenelor din anii II-IV. Adeverinta emisa, ori copiile de pe documentele respective, va vor fi de folos in dovedirea celor sustinute de dvs., daca nu se solutioneaza situatia la acest nivel.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Saptamana viitoare ma intalnesc cu d.prorector ptr. a clarifica situatia si de aceea aveam nevoie de sugerimentele dumneavoastra.
M-am gandit si eu la solutia carnetului de student dar din pacate nu toate notele sunt semnate de profesori.
Mi se pare absurd ca nu se gasesc examenele mele ( toata situatia anului I ) in alta parte decat in foaia matricola!!!
Cum explica faptul ca am facut anul II,III si IV fara situatia din anul I!!!!
MaryPopescu a scris:
Cum explica faptul ca am facut anul II,III si IV fara situatia din anul I!!!!

La facultatile particulare se poate, practic in cei 5 ani, studentul trebuie sa isi dea toate examenele, aduna toate creditele (puncte) pentru toate materiile si termina facultatea.
Si peste hotare se mai practica sistemul.
Practic, poti face anul II daca nu ai dat examene in anul I. Curios, stiu.
MaryPopescu a scris:


Mi se pare absurd ca nu se gasesc examenele mele ( toata situatia anului I ) in alta parte decat in foaia matricola!!!



Toate notele studentului sunt trecute intr-un registru( probabil catalog),numai ca acest catalog/registru nu are evidenta doar ptr o anumita clasa,ci pentru toti studentii universitari din anul curent.
Acolo trebuie sa fiti trecuta si dvs.

poate reusiti cumvasa rezolvati.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj fara licenta luata? mardorisian mardorisian mi s-a eliberat adeverinta in care se spune ca am absolvit cursurile facultatii, si ca nu am sustinut examenul de licenta, dar pe ea nu e trecuta luna ... (vezi toată discuția)
Licenta mihai lupu mihai lupu Buna ziua, In ultimul an de facultate, 2008, sistemul vechi (nu Bolognia), am avut un obiect numit practica de licenta. Profesorul meu de licenta a ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)