avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arenda si PFA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arenda si PFA

Am incheiat un contract de arenda intre Ionut persoana fizica si Nenea Gheorghe. Intre timp Ionut a devenit Persoana fizica autorizata.Avand in vedere noul cod civil in care subarendarea este interzisa , intrebarea mea este urmatoarea : se poate face transferul contractului de arenda intre PF(ionut) si PFA(ionut) fara a mai fi necesar un contract de novatie sau cesiune si fara acordul arendatorului? Se poate intocmi un Proces Verbal de Predare Primire sau un centralizator?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Irina1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:07, 29 Martie 2013
Nu . Intocmiti un act de reziliere a contractului de arenda in cazul PF(ionut) si incheiati un alt contract pentru PFA(ionut) respectand toate procedurile de incheiere si inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa novatia contractului de arenda ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Art. 1846 din codul civil prevede: [i][b]Cesiunea arendarii.[/b] Cu acordul scris al arendatorului, arendasul poate sa cesioneze contractul de ... (vezi toată discuția)
Teren agricol dat in arenda unei firme.poate arendasul sa-l inchirieze altor persone fizice telecomanda telecomanda Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune bogdamn bogdamn Daca am un teren luat in arenda, si fac cu altcineva un contract de asociere, asociatul meu poate folosi terenul meu, in conditiile din asociere? Incalc cu ... (vezi toată discuția)