avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reclama/publicitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reclama/publicitate

Buna ziua! Am si eu un SRL cu domeniu de activitate medicina dentara. As dori, fiind o firma nou infiintata sa-mi fac putina reclama insa este o problema. Conform legii 31 a societatilor comerciale, stiu ca am voie sa-mi fac publicitate insa, Colegiul Medicilor Dentisti iterzice orice forma de publicitate - este scris in codul de etica. Fiecare dentist membru este sanctionat daca nu-l respecta. Acest cod este bazat pe modelul european si se pare ca functioneaza in toate tarile europene si in care este mentionat faptul ca este interzisa publicitatea in domeniul medicinii dentare. Totusi, pe mine nu ma intereseaza cum este in afara, eu functionez aici si vreau sa stiu cum imi pot desfasura afacerea fara sa am probleme legale. Multumesc.
Sunteti obligat de lege sa fiti membru in acest colegiu? V-ati inscris de buna voie? Care sunt santiunile prevazute? Sincer eu am vazut reclame la o firma din domeniu atat pe televizor cat si pe un stadion de fotbal. Sunteti sigur ca este interzisa publicitatea?
Da sunt obligat. In legea 95/2006 scrie asa la Art. 474. - "(1) Profesia de medic dentist, indiferent de forma de exercitare, salariata si/sau independenta, se exercita numai de catre medicii dentisti membri ai Colegiului Medicilor Dentisti din Romania".
In codul deontologic al medicului dentist (care trebuie respectat atunci cand faci parte din Colegiu) scrie asa la Art. 29: "(1) Reputaţia medicului dentist trebuie să se sprijine doar pe competenţă si demnitate, fără contribuţia reclamei de orice fel. (2) Profesia de medic dentist nu trebuie practicată ca o activitate comercială"
Nu stiu ce fel de sanctiuni se aplica dar reclamele de care vorbiti le stie toata lumea, dar nu inseamna ca sunt si legale, doar traim in Romania.....
Vreo parere?
Scuze de intarzierea raspunsului. Sistemul de alerte al siteului nu functioneaza deci nu am stiut ca ati raspuns. Eu cred ca este exagerata aceasta prvedere: in acest fel chiar si o simpla placheta cu numele cabinetului, un site web sau prezenta intr-un anuar gen Pagini aurii ar putea fi sanctionata ca publicitate. Eu cred ca puteti sa va faceti reclama fara probleme, mai ales daca nu se prevad sanctiuni. VA sugerez insa sa faceti reclama neagresiva si sa evitati exagerarile, in rest nu vad sa aveti probleme. Succes in activitate!
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatiblitate intre profesia de medic dentist si comert? AdelinB AdelinB Buna ziua. Am terminat facultatea de medicina dentara si doresc sa ma inscriu in colegiul medicilor dentistiti. Am infiintat societate cod caen 4774 (Comert ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare si inscriere in colegiul medicilor dentisti medicstomatolog18 medicstomatolog18 Buna seara, Sunt medic dentist din anul 2014. Doresc sa ma inscriu in CMDR si vin cu rugamintea sa analizati cazul meu. Lucrez ca reprezentant medical ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilități au medicii stomatologi față de pacienți? am plătit aprox. 3500 de lei, nu am niciun bon fiscal/chitanță/factură, iar la niciun an după lucrări am probleme cu dantura dantzi dantzi Buna ziua,am fost la un medic stomatolog si am platit aprox 35000 lei si nu am niciun bon fiscal/chitanta/factura.Acum am pb cu dantura si medicul imi cere ... (vezi toată discuția)