avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cumparare bunuri de la societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cumparare bunuri de la societate in insolventa

Buna ziua,

A-si dori sa va intreb,daca sunt asociat la o firma aflata in insolventa,pot sa cumpar sau sa infiintez alta firma,si aceasta din urma sa nu fie afectata de creditori,sau executori judecatoresti,(daca am conturi blocate ca si persoana fizica de executor)pot face plati ,viramente in societatea nou infiintata?
Pot cumpara bunuri aflate in executare scoase la licitatie,pe noua firma?sau prin alta persoana?=D>
Va multumesc!=D>

Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:44, 30 Martie 2013
Puteti infiinta o alta firma. Creditorii cat si administratorul judiciar ai firmei in faliment nu se pot atinge de bunurile si conturile noii societati. In ce priveste cumpararea bunurilor societatii in faliment , se poate eectua si aceasta operatiune daca adunarea creditorilor aproba pretul oferit .
Buna seara .
Daca nu ati fost si administrator,director,sau cenzor,in societate,asa cum prevede art.138 din Legea nr.85/2006,sau Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale, si nu ati participat la administrarea firmei,nu sunteti tras la raspundere ,daca va fi cazul si puteti infiinta alte firme , tot ca asociat,dar nu cred ca puteti cumpara bunuri de la firma in insolventa,la care ati fost asociat. .
Cu stima,
Mariua Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce responsabilitati are un administrator de firma daca firma are probleme financiare? iuliazamfir iuliazamfir Sunt administrator la o SC. In cazul in care firma are probleme financiare, indreptandu-se chiar catre faliment, poate avea administratorul probleme, adica pus ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii mari in prag de faliment ContSters219258 ContSters219258 am si eu o nelamurire:sunt asociata intr-o firma SRL care mai are inca 2 asociati,unul dintre ei fiind si administratorul firmei.anul acesta am descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa - se platesc datoriile firmei? lungus lungus ce pasi are de urmat o societate al carei administrator cere insolventa, din motiv ca are datorii? nu are bunuri pe firma,este asociat unic. va plati pana la ... (vezi toată discuția)