Ma numesc Cristel Karamanoukian si va rog mult sa-mi dati un sfat.
Sunt asociata intr-un SRL, in cote egale, cu doua persoane (sot&sotie). Insemnand ca eu am 1/3 din firma. Administrator nu sunt eu. De la o vreme firma noastra nu mai merge deloc si am acumulat datorii foarte mari. La cum ii cunosc eu, oamenii astia sunt in stare de orice. Ce intrebari am:
1. ei pot sa-si vanda partile sociale fara sa-mi notifice lucrul asta, avand in vedere ca sunt majoritari?
2. se mai practica (am auzit) ca anumite persoane sa-si vanda firmele unor persoane straine, care dispar dupa o vreme. Pot sa vanda unei astfel de persoane X, ea (X) disparand, si eu sa raman buna de plata?
Repet, nu eu sunt Administrator si detin doar 1/3 din firma.
Buna ziua,
pentru utilizatorul CrisaKK am vazut ca colegii au raspuns foarte util si pe subiect.
In legatura cu utilizatorul SERGIU, tin sa atrag atentia ca a fost POST deschis cu Problema dumnealui " Probleme SRL" in care sau dat lamuriri privind Srl.
Va multumesc o zi buna !!!
1. Nu pot sa isi vinda partile sociale decit daca reusesc sa obtina 75% din voturi (imposibil, deoarece tu ai 33%);
2. Daca nu pot sa vinda (cesioneze) partile ... atunci nu le pot vinde nimanui.
Insa nu inteleg de ce iti faci probleme daca nu esti administrator. Asociatii nu raspund pentru falimentul firmei.Sunt protejati, daca este SRL.
Probleme srl
sergiu197
Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)