avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil sa renunt la Fondul de Rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil sa renunt la Fondul de Rulment

Am o intrebare? Se poate renunta la Fondul de Rulment inainte de a vinde apartamentul? Adica sa fiu mai explicit. Sa zicem ca nu mai sunt de acord ca din banii mei de la Fondul de Rulment sa se plateasca restantele pentru cei care nu vor sau nu au cum sa plateasca intretinerea. Adica sa traiasca pe spinarea mea..a celui care este mereu la zi cu intretinerea. Din ce stiu singura diferenta daca imi retrag fondul de rulment este ca nu voi mai avea dreptul la 20 de zile pentru a achita intretinerea ci 5 zile (cei drept nici aici nu am gasit baza legala..daca o stie cineva va rog sa imi spune-ti care este legea).
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:03, 29 Martie 2013
Asa este, legal nu puteti sa va retrageti fondul de rulment atata timp cat detineti proprietatea dvs.
Nu stiu de unde provine faza cu 5 zile, probabil asa ati hotarat in AG, dar 5 zile este un termen prea scurt. Cred ca nua ar fi nici-o problema daca termenul s-ar prelungi la 20 zile, depinde si de marimea as. prop. La o asociatie mica, orice ”sincopa” in achitarea facturilor, atrage pe langa calcularea de penalizari si notificari privind debransarea de la utilitati cu tot ceea ce decurge din aceste actiuni (taxe suplimentare de rebransare, etc.).
Chestia este ca sunt si alte metode de a-i determina pe rauplatnici sa-si achite debitele la as. prop., insa toate aceste depind de dvs. adica de toti proprietarii, nu numai de conducerea as. prop.
Faza cu 5 zile am invatat-o la cursul de administrator imobile. Nu are rost sa spun unde am facut cursul. Ba mai mult cica ar fi posibil chiar mixt. Adica cu fond de rulment sau fara fond de rulment. Personal nu am gasit baza legala la asa ceva.
Chiar nu stiu de unde ati scos-o pe-asta cu 5 zile, dar in fine.
Asociatia stabileste termenul scadenta pentru lista de intretinere, dar este un termen de referinta pentru calculul penalizarilor, nu neaparat pentru plata intretinerii deoarece lista sta la avizier o luna de zile pana cand este elaborata urmatoarea lista de intretinere.

Interventie moderator
Va rog sa nu mai deschideti nenumarate topicuri pe aceeasi tema. Hotarati-va unde intrebati ce aveti de intrebat si atat. Restul le voi inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment in asociatia de proprietari VILI48 VILI48 VA ROG SA MA LAMURITI:La infintarea asociatie de locatari s-a constituit un fond de rulment care reprezenta media cheltuielilor la intretinere a 12 luni ... (vezi toată discuția)