avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Conditii admitere actiuni judiciare timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Conditii admitere actiuni judiciare timbru de mediu

Oare sunt sanse de admiterea actiunilor avand ca obiect inmatricularea fara plata taxei acum in 2013?
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 08:04, 30 Martie 2013
Sunt deosebit de multe opinii în sprijinul neconstituţionalităţii actualului timbru, opinia mea personala este ca poate fi asimilata vechii taxe, diferenţa consta în faptul ca a fost editata de un alt guvern.
daca asta ar fi singura diferenta..ar fi sanse.. trebuie sa mai studiem..
Nu se încalcă în acelaşi mod tratatul de funcţionare al UE ? Nu este acelaşi cetăţean " european" care a înmatriculat şi circulat în uniune iar romanasul nostru care merge cu docomentul la serviciul înmatriculări, trebuie sa plătească ?
Pana acum singurul motiv pt care "vechea" taxa auto a fost ilegala si neconstitutionala a fost acela ca era discriminatorie pe urmatorul motiv:
- taxa se platea doar pt masinile aduse din afara tarii si pentru cele din tara, deja inmatriculate nu se platea. asadar masinile din celelalte state membre erau discriminate fata de cele aflate in Romania de acum 10 ani de exemplu.
Asta este singurul motiv pt care s-a judecat un proces la Curtea Europeana de Justitie.

Acum va trebui sa se gaseasca si alte neconstitutionalitati si probabil pt un "castig in masa" al taxei , cum era pana acum cand TOATE procesele se castigau va fi nevoie de o sentinta de la curtea de justitie si asupra timbrului de mediu. Vechea sentinta NU mai ne este de folos pentru ca principiul despre care vorbeam mai sus nu mai exista, acum se plateste pt orice masina.
In momentul de fata nu putem emite decat pareri iar daca cineva spune clar ca se va castiga sau ca nu se va castiga atunci cu siguranta se hazardeaza rau de tot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
cosmintt26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto - proces castigat levigabi levigabi Stie cineva daca voi platii taxa auto cu procesul castigat si sentinta data pe 20 martie ? A fost cineva la Serviciul inmatriculari ?Si Daca da ,cu ce ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare castigata in instanta Drujescu Drujescu Buna ziua.Am gasit o masina neimatriculata si vanzatorul spune ca are taxa de poluare castigata in instanta.Masina se poate inmatricula pe numele meu desi ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare danabunea danabunea Am o masina din decembrie 2012. Nu am inscris-o, ci am facut plangere in instanta pentru a putea inmatricula masina fara sa platesc taxa de prima ... (vezi toată discuția)