avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dobanda legala - modalitatea si obligatia de calcul
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dobanda legala - modalitatea si obligatia de calcul

intr-un proces comercial in pretentii suma scadenta in anul 2009, cum procedez pentru a obtine dobanda legala?
Va trece instanta in dispozitiv obligarae la plata dobanzii legale de la data X pana la data platii si va calcula executorul?
Sau trebuie sa calculez eu dobnada pana la data la care ne vom judeca?
Se calculeaza dupa og 9/2000 pana in sept.2011, apoi dupa og 13/2011?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:08, 30 Martie 2013
Puteţi să o calculaţi şi dumneavoastră, conform prevederilor legale existente la momentul existenţei dreptului de a solicita dobânda legală. Aveţi în vedere că termenul de prescripţie a creanţelor este de 3 ani, deci nu prea aveţi temei să solicitaţi dobânzi din 2009 aşa cum nici o creanţă din mai devreme de 31 decembrie 2009 nu o mai puteţi solicita (aceasta dacă nu aveţi un proces pe rol deschis înainte de finalizarea termenului de prescripţie).
Faceţi calculul detaliat pentru ca instanţa să constate cât mai uşor corectitudinea acestuia şi depuneţi-l la dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie Nikk57 Nikk57 Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, . Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)
Dobanzi moratorii prin actiune separata?? aidu aidu Instanta a admis dobanzi legale. Pot sa introduc actiune separata pt dobanzi moratorii?? Sau s\'a prescris?? (vezi toată discuția)
Penalitati bissy_ralu bissy_ralu buna ziua. daca o societate nu si-a insusit facturile prin semnarea lor dar le-a platit dupa data scadentei, se poate sa cer, in calitate de creditor, dobanda ... (vezi toată discuția)