Da, tatăl copilului se poate răzgândi , acesta putând solicita drept de vizită şi exercitarea autorităţii părinteşti comune . Custodia copilului poate fi doar unică, în sensul stabilirii domiciliului copilului fie la dvs., fie la tată. Adică doar la unul dintre părinţi el poate locui statornic, şi doar temporar , în funcţie de cum este stabilit de comun acord sau prin dispoziţia instanţei , la celălalt părinte. Resposabilitatea parentală , ca regulă aparţine ambilor părinţi şi este un drept al amândurora şi o obligaţie mai ales ,atuncă când este asumată .
Ca principiu, o înţelegere care ar contraveni intereselor copilului este nulă şi nu cred că renunţarea la care faceţi referire ar putea fi astfel tranzacţionată , în mod legal.
Partajul puteţi să nu-l efectuaţi nici acum , nici altădată, deloc, ori dacă totuşi doriţi la un moment dat să faceţi partaj , acesta poate fi solicitat oricând şi oricât timp ar trece de la divorţ.
Revenind,tatăl , dacă la un moment dat ar considera că interesele copilului ar fi mai bine satisfăcute prin schimbarea situaţiei acestuia, poate solictia stabilirea domiciliului copilului la el . Aceste decizii nu pot rămâne bătute în cuie ci se pot schimba, ori de câte ori părintele celălalt denunţă dezinteresul părintelui la care locuieşte copilul , pentru educarea , sănătatea , pregătirea şcolară,etc., a copilului său.
Nu e legal ce doriti. Copilul nu e un bun sa-l impartiti la divort, el e al amandurora si are nevoie sa fie crescut de amandoi. Si nici nu-l puteti schimba pe parte din bunurile comune.
Cat despre partaj, el poate fi intridus oricand, insa anumite drepturi se prescriu.