avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatorul de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatorul de la bloc

Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de la 17 sunt de acord ca sa imi cedeze dreptul de proprietate asupra cotei ce revine fiecarui apartament din uscator in schimbul unor lucrari. Ceilalti 2 proprietari nu sunt de accor. Pana acum am vazut si auzit o multitudine de pareri. Unii spun ca se poate altii nu. Ultima informatie a fost sa-i dau in judecata pe cei 2 pentru stabilirea justei despagubiri. Nu stiu ce sa mai cred. Ma chinui de 2 ani ,fac hartii peste hartii, vecinii( cei 17 ) ma tot intreaba cand ma apuc de lucrari si eu nu stiu ce raspuns sa le mai dau.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:25, 31 Martie 2013
Am vrut sa concesionez ,inchiriez ,pentru ca trebuie sa fac modificari la spatiul respectiv dar ,dupa cum am spus mi s-a raspuns ca nu se poate schimba destinatia uscatorului in spatiu de locuit decat cu acordul tuturor proprietarilor.
Am impresia ca ma invart in cerc si nu rezolv nimic.
In legea 230/2007 avem urmatoarea referire la acest aspect:
Art.11
.......
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Am amintit cum se procedeaza mai sus dar reiau.
Spatiul se inchiriaza oficial, fara sa-i schimbati destinatia. In timp ce-l folositi, platiti chiria la asociatiei si nu cred ca va opreste cineva sa zugraviti, sa inlocuiti geamul spart, sa montati o usa noua, sa faceti rafturi, sa dotati spatiul cu un scaun, o masa, o canapea...
De ce sa va zbateti sa-i faceti oficial spatui de locuit cand puteti sa intrati, sa iesiti, sa-l folositi pe intreaga perioada cat este prevazut in contract!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Spatii comune rodica_maria rodica_maria Buna Ziua! M-am mutat de vre-un an intr-o garsoniera, adica am cumparat-o, iar pe, fiecare etaj exista o incapere, in care fiecare locatar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)