Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si unde trebuie sa ma adresez pentru a obtine niste adeverinte pentru:ore suplimentare, grupa de munca, spor de lucru in conditii toxice, spor de noapte,pana in anul 2000, avand in vedere ca firmele la care a lucrat sora mea nu mai exista( s-au desfiintat pana in anul 2010). Punand anumite intrebari diverselor persoane, sora mea a aflat ca trebuie sa sune la un nr. de telefon de la Braila, a primit un nr, de cont, in care sa vireze 600 lei si apoi o sa primeasca documentele. Persoana de la celalalt capat al firului nu a vrut sa spuna cum se numeste societatea pe care o reprezinta. Deci in concluzie cui trebuie sa se adreseze pentru documente?
Multumesc
Daca sunt societati private care s-au desfiintat puteti incerca la ITM-ul in raza caruia a avut sediul social fostii dvs angajatori ... intrucat pana la 01.01.2011 , angajatorii erau obligati sa depuna la ITM actele privind incheierea, executarea, modificarea şi incetarea contractelor individuale de munca.
De asemenea, incercati si la Directia Judeteana a Arhivelor Nationale in raza caruia a avut sediul social fostii dvs angajatori (p.s.: as fi curios sa aflu ce ati rezolvat aici, astfel incat va adresez rugamintea de a reveni cu postarea cu privire la ce v-au spus angajatii de la aceasta institutie)
Buna ziua. Am contactat Arhivele Nationale si mi-au spus unde se afla arhiva firmelor la care a lucrat sora mea. Firma unde este arhiva are ca domeniu de activitate asa ceva( arhivare documente de la firme desfiintate). Am luat legatura cu ei si mi-au spus ca se pot elibera adeverintele de care are nevoie contra cost. Despre una din firmele la care a lucrat sora mea nu se stie nimic.Astept raspunsul si de la ITM Bacau . Va rog sa-mi spuneti ce inseamna conditii grele de munca ( grupele I, II ?) avand in vedere ca pentru un alt fost salariat firma a scris in loc de grupa de munca , conditii grele de munca. Activitatea s-a desfasurat in perioada 1985-1998.
1. Fiind vorba de o firma privata de arhivare este posibil sa elibereze adeverinte contra cost.
2. - Daca persoana a lucrat in gr.I sau a II-a de munca ea va fi inregistrata in evidentele de personal ale firmei si se va trece aceasta si in adeverinta.
- Nue xista termenul de "conditii grele" de munca.