avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime, ore suplimentare, grupa de munca, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime, ore suplimentare, grupa de munca, toxicitate, spor de noapte

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si unde trebuie sa ma adresez pentru a obtine niste adeverinte pentru:ore suplimentare, grupa de munca, spor de lucru in conditii toxice, spor de noapte,pana in anul 2000, avand in vedere ca firmele la care a lucrat sora mea nu mai exista( s-au desfiintat pana in anul 2010). Punand anumite intrebari diverselor persoane, sora mea a aflat ca trebuie sa sune la un nr. de telefon de la Braila, a primit un nr, de cont, in care sa vireze 600 lei si apoi o sa primeasca documentele. Persoana de la celalalt capat al firului nu a vrut sa spuna cum se numeste societatea pe care o reprezinta. Deci in concluzie cui trebuie sa se adreseze pentru documente?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Sora mea a lucrat in conditii grele ( la slaif- foarte mult praf, la presa si masini de turnat clei si alti adezivi- temperatura mare si substante toxice), dar in cartea de munca este mentionat doar" tamplar". Altor colegi care au solicitat adeverinte la grupa de munca li s-a scris " lucru in conditii grele" si atat. Este posibil ca cei de acolo sa nu cunoasca de fapt activitatea din domeniul prelucrarii lemnului sau cei de la salarizare sa nu fi specificat sporuri pentru aceste activitati in statul de plata de la acea perioada.
1. Pentru acele conditii grele a primit un spor la salariu, spor care va putea mari punctul de pensie.

2. Perioada lucrata in grupe superioare de munca duce la reducerea varstei standard de pensionare si la marirea stagiului de cotizare, conform legii.
Multumesc mult
Am gasit la registrul comertului din judet, ca firma nu este desfiintata ci transferata in alt judet. M-am adresat camerei de comert de acolo si pentru ami da adresa am platit o suma de bani, iar acum urmeaza sa ma adresez firmei pentru a solicita documentele. Va voi tine la curent. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta grupa si sporuri pentru dosar pensie nume_Florin nume_Florin Buna ziua, Va contactez in numele mamei mele cu o nelamurire, si anume faptul ca e lucrat timp de 6 luni intre dec 1980 si mai 1981 la fabrica de cauciuc ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta pensionare ContSters333327 ContSters333327 va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns si anume :cat dureaza in mod legal eliberarea unei adeverinte pentru pensionare (grupa de munca )de la o firma ... (vezi toată discuția)
400 lei pentru o adeverinta de vechime? nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema: Tatal meu in varsta de 58 de ani doreste sa iasa la pensie dupa noua lege a pensiilor ... (vezi toată discuția)