avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Am si eu o probl legata cu acest drept de servitute. Casa parinteasca a fost impartita prin act de partaj voluntar in trei loturi. Toti avem iesire la drumul public , insa un frate de-al meu are si o bucatica de teren in spatele casei mele , si ptr aceasta i s-a rezervat dreptul de trecere pe propietatea mea ptr a ajunge acolo. Intrebarea mea este:
- Dreptul la servitutea este al lui...insa poate trece cu oricine prin curtea mea si la orice ora din zi si din noapte??Pot sa-i impun o limita??
- Pot sa i cer sa incheiem un angajament la notar ,ca nu-mi va lasa portile deschise dupa ce trece, sa nu vina cu pers straine in curtea mea si sa fie atent cand trece sa nu fie cainele dezlegat ... ptr ca am un caine si ma gandesc ca daca se dezleaga vreodata sa nu am probl cu el si sa ma reclame cumva.Ce pot sa fac in aceasta situatie??
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
coracora19, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:02, 31 Martie 2013
Numai una dintre discutiile deja purtate pe forum, o puteti gasi ,tastand subiectul in fereastra "Cauta"
Ex.aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)
Constructie pe hotar fara acordul vecinului bibicu_56 bibicu_56 buna ziua! va rog sa ma lamiriti intr-o priviinta. in urma unui partaj voluntar incheiat in 2006, sotul meu a primit o suprafata de teren formata din 2 loturi ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liviaidita liviaidita Buna ziua.Am o problema legata de un teren al tatalui meu .In urma iesirii din indiviziune,tatului meu i-a revenit un terenul de acasa pe care ... (vezi toată discuția)