avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Serviciu probatiune - modalitate legala pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Serviciu probatiune - modalitate legala pentru neprezentare

Buna seara,
un prieten, acum 5 ani a savarsit o fapta penala si am primit ca pedeapsa 3 ani inchisoare cu suspendare si amenda contraventionala + timp de 5 ani sa merga la serviciul de probatiune. A fost timp de 4 ani la serviciul de probatioune si a respectat toate regulile impuse. Intrebarea mea este daca se poate face ceva sa scape de ultimul an de mers la serviciul de probatiune si sa aiba un cazier curat, pentru ca fapta apare in cazier si e impiedicat sa evolueze pe plan profesional din aceasta cauza. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristinadante , utilizator 03:25, 19 Iulie 2023
raspunsul este nu la ambele intrebari cu precizarea ca din cazier i se vor sterge mentiunile dupa reabilitare, reabilitarea poate fi de drept sau judecatoreasca
Va multumesc pentru raspuns
Stiam ca fapta se va sterge din cazier, dupa reabilitare. Nu am formulat eu intrebarea corect poate, sau nu am inteles raspunsul.
Intrebarea mea era de fapt daca se poate face ceva inainte de terminarea perioadei de mers la serviciul de probatiune. Mai are un an de mers la acest serviciu.
singura modalitate pentru a nu se prezenta ar fi daca pleaca in strainatate in interes de srviciu. Plecand numai de la aceasta premiza a scopului principal al prezentarii condamnatului la serviciul de probatiune, respectiv reeducarea sa si reintegrarea efectiva in munca, desigur trebuie dovedit cu probe o astfel de situatie ar fi posibil, daca nu poate face contestatie la executare, dar repet pentru acest motiv, nu pentru ca ar avea probleme cum spuneti dvs cu mentiunea din cazierul judiciar. Reabilitarea de asemenea daca nu se revoca suspendarea, adica este cuminte pana la terminarea termenului de incercare.
Si daca nu sunteti plecat in strainatate in interes de serviciu se poate doar sa anuntati probatiunea.
Veti comunica cu ei si ii veti anunta despre venituri, etc.
Nu le place sa plecati in strainatate dar se poate...

La fel puteti proceda si daca va aflati in tara dar in alt oras.Anuntati de indata situatia.
Mai multe aspecte va comunica cei de la probatiune.
Am inteles. Va multumesc pentru raspunsuri. o seara frumoasa va doresc.

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecatoreasca Maress Maress Buna ziua, Pe 2 Noiembrie imi expira o suspendare de 2 ani, am inteles de la serviciul de probatiune ca dupa aceasta data pot cere reabilitarea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o problema am fost condamnat la 2 ani si 8 luni ... speedy55679 speedy55679 Buna seara Am o problema Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare sub supraveghere Ultima instanta Curtea Militara Intrebare...cand pot sterge ... (vezi toată discuția)
Cazier Inculpatul Inculpatul Buna seara! Rog comunitatea forumului avocatnet, sa ma sprijine sa aflu raspunsuri cu privire la situatia descrisa in cele ce urmeaza, si anume; In anul ... (vezi toată discuția)