avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta intretinere-tribunal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta intretinere-tribunal

Buna Ziua!

Datorita unei restante la intretinere , asociata de proprietari ne-au dat in judecata.Este o problema daca nu ne-am prezentat la tribunal si pe parcurs mai platim din restanta?Ce ar trebui sa facem?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:59, 1 Aprilie 2013
Nu, nu e o problema, totusi urmariti-va soldul restantelor dupa ce achitati.
Procesul se judeca si fara dv.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
elga50, moderator
Pentru a dovedi interes in solutionare,ar trebui sa achitati restanta
In cazul in care nu dispuneti de intreaga suma,aveti posibilitatea sa achitati partial ,si sa incheiati angajament de plata cu asociatia de proprietaril
Este de preferat sa realizati efortul sa achitati debitul,astfel incat sa nu mai detineti sume cu titlu de restanta care sunt nascatoare de penalitati
Nu este bine ca nu v-ati prezentat in instanta.
Chiar daca platiti totul si procesul ramane fara obiect, tot trebuie sa instiintati instanta de acest fapt si sa aduceti dovada platii (chitantele).
Nu este nevoie sa va luati un avocat pentru asa ceva.
Aveti dreptul dar nu obligatia sa angajati un avocat.
Puteti sa va prezentati la termenul urmator si sa explicati situatia.
Termenul fie vi-l spun cei de la Asociatie fie il puteti gasi pe portalul Curtilor de Justitie, la instanta la care este procesul.
Puteti sa intrati pe link-ul de mai jos pentru a ajunge acolo si sa cautati dupa numarul dosarului (este pe citatia pe care ati primit-o) sau dupa numele dumneavoastra.

[ link extern ] /
Si tot de pe acel portal puteti urmari daca cererea asociatiei a fost aprobata, pentru ca daca cererea are valoare mica hotararea se da irevocabila si nu mai primiti acasa nimic. Asta pentru ca asociatia nu o sa deschida dosar de executare dupa ce proprietarul isi achita obligatiile de bunavoie.Recomand plata direct in contul asociatiei specificand ce reprezinta suma pe ordinul de plata.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamant pt fond ordonanta presedintiala akmerkez akmerkez Buna ziua!Am restanta la intretinere si am primit o citatie in care asociatia de propr.este reclamant pentru Fond-ordonanta presedintiala.Ce inseamna asta?Ce ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu? dana_m76 dana_m76 Buna seara, revin si eu cu o problema mai veche si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face.Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte ... (vezi toată discuția)