Buna ziua ,am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra ,fostul meu angajator ma acuza de prejudicii aduse firmei in valoare de 3700 lei,dar eu am o nelamurire CIM-ul meu a fost desfacut disciplinar in data de 21.12.2012,cu decizie de incetare semnata si parafata in original,suspendarea contractului a fost pe data de 11.02.2013,referatul meu a fost intocmit in data de 08.02.2013 fara sa stiu ce acuze imi sunt aduse si sa aflu abia din decizia de suspendare ca sunt acuzata de nerespectarea anumitor proceduri din regulamentul intern in urma unor verificari efectuate in data de 05.02.2013,iar acum la 2 luni ma ameninta cu dosar penal,ce as putea face in acest caz?
Dati-ne mai multe detalii despre problema dvs ? ... nu inteleg daca c.i.m. a fost desfacut in 21.12.2012 ce treaba mai are suspendarea din data de 11.02.2013?
pai ei mi-au desfacut contractul de munca disciplinar cu decizie de incetare cu data de 21.12.2012 in consecinta eu inteleg din toate astea ca nu am mai fost incadrata in munca de la acea data in mod legal,de aceea v-am cerut sfatul ,nu am primit nici un drept salarial aferent lunii ianuarie ci doar pe decembrie 2012.Mi-a fost intocmit un referat cu data de 08.02.2013,ca urmare a unor verificari efectuate in data de 05.02.2013 ,referat pe care nu l-am vazut si nici nu am luat la cunostinta ce contine,ci am primit doar decizia de suspendare a contractului de munca si convocarea pt cercetare disciplinara conform carora am creat prejudicii in valoare de 3700 lei firmei.Doresc sa mai adaug faptul ca decizia de desfacere a contractului de munca este cea originala semnata si parafata de directorul companiei.Acum ma ameninta ca imi vor face dosar penal.
Daca c.i.m. a incetat in data de 21.12.2012 , inseamna ca de la aceasta data nu ami figurati ca salariat si, prin urmare, nu mai aveti cum sa primiti salariul pe luna ianuarie.
da partea cu salariul am inteles-o,iar prejudiciul e banesc acuzatia de pe decizia de sanctionare emisa in data de 27.02.2013 constand in nrerespectarea procedurilor de incasare conform fisei postului si al regulamentului intern al companiei.Dilema mea este urmatoarea daca eu nu mai figurez ca salariat din decembrie cum pot fii in lipsa,fara condica de prezenta sau alte documente de acest fel care sa ateste acest lucru?
Angajarea raspunderii patrimoniale se poate face, in termenul de prescriptie, si dupa incetarea raportului de munca...
art.258 C.mun. dispune, in acest sens, urmatoarele:
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.