avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare facturi pt un pfa neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare facturi pt un pfa neplatitor de tva

Buna ziua,

Am nevoie sa ma ajutati cu urmatoarea dilema, am un pfa, neplatitor de tva si folosesc programul saga pt a-mi tine evidenta contabila, astfel ca in momentul in care inregistrez cheltuielile la facturi introduc suma si apoi mai am o rubrica cu tva-ul in care trec suma aferenta tva-ului din factura respectiva astfel ca in RJIP imi apare la cheltuieli suma fara tva, este ok asa ?
Cel mai recent răspuns: dannuttzza , utilizator 23:32, 1 Aprilie 2013
Nu este bine,pentru ca sunteti neplatitoare de TVA la rubrica de TVA se trece procent 0 si cand inregistrati cheltuiala la facturi se trece toata valoarea facturii,astfel la rubrica de TVA aveti valoare 0 iar in RJIP apare toata valoarea facturii.
Daca nu sunteti platitor de TVA, contravaloarea facturii ( atat baza cat si TVA-ul se trec la cheltuieli).
Multumesc mult de ajutor, inca o intrebare daca inchei ctr de prestari servicii cu alte pfa-urI si as dori sa le platesc eu contrib sociile le pot trece la ch deductibile?Ms

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa elydda elydda Buna ziua, Am un PFA in sistem real si in luna decembrie 2014 am efectuat o plata cu cardul bancar , in vederea achizitionarii unui telefon. PLata a aparut ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b : nelamurie legat de tva radubcrisan radubcrisan Am o factura sa zicem in valoare de 100 lei total din care 24 lei TVA eu pot sa deduc doar 45% din aceasta factura, deoarece este o factura de curent pe imobil ... (vezi toată discuția)