avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum de gaze nejustificat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum de gaze nejustificat

:)buna ziua, as dori sa inteleg cum se poate justifica un consum de gaze (pe una din scarile blocului), dublu fata de celelalte scari? ex.: la o scara consumul gaze totalizeaza 345 Lei, iar la o alta scara consumul este de 800 Lei. persoane de pe respectiva scara ( 800 Lei ), spun ca un ap. ar avea montata o centrala termica, dar nu este montat nici un contoar de gaze in dreptul ap. respectiv. cine trebuie sa controleze acest aspect, avand in vedere ca acest fapt dateaza de mai multe luni? oare administratorul nu observa acest consum exagerat, sau este un "bonus" pt. ap. in cauza? va multumesc
Cel mai recent răspuns: chipurici , utilizator 18:33, 1 Aprilie 2013
Deci nu exista la ambele scari, da?
In cazul acesta pe scara cu mai mult consum poate exista o centrala, probabil, montata pe coloana de gaze din apartament.
Eu am avut un asemenea caz cu o diferenta mare de consum intre o scara si alta. Centrala era numai pentru preparare apa calda. Am umblat din apartament in apartament si am descoperit "talharul". Nu avea nici macar contor pasant.
S-ar putea sa nu fie asta cauza, dar cert, pierderi de gaze nu aveti pentru ca astea se simt la miros si cantitatea e destul de mare sa nu se fi simtit nimic.

Asemenea diferente de consum se mai contata cand o scara este contorizata cu repartitoare si alta nu, de aceea v-am intrebat.
cred ca nu am fost destul de explicit. suma de 800 Lei este cea afisata la cheltuieli pe nr. de persoane,consumuri individuale si pe beneficiari. aceasta suma se imparte la nr. de persoane care sunt pe sc. , respectiv 60, deci revine pe persoana revine suma de 13,33 Lei, iar cei de la sc. alaturata platesc doar 5,62 lei/persoana. cred ca nu a-ti sesizat nuanta cu "bonusul". cred ca totusi administratorul este prima persoana care trebuia sa se implice, sa mearga la respectivul ap. sa ceara informatii etc., dat fiind faptul ca listele de plata sunt intocmite de el si nu de proprietari.
Inainte de a se sesiza nuanta cu "bonusul" e de vazut, asa cum v-am spus, daca intr-unul din apartamente nu exista CT legata la conducta de gaze de la bucatarie. Asta trebuie vazut in primul rand pentru ca despre asta ne-ati scris in postul dv. initial.
O CT termica se poate lega ilegal si de o asemenea conducta, la bucatarie.

Proprietarii de pe acea scara sa reclame problema la comitetul executiv, la presedinte si sa se verifice pe scara respectiva de la ce provine acest consum mare de gaze.
Gazele se impart pe numar de persoane, asa ca....vedeti despre ce e vorba acolo.

Dupa ce se verifica si se ancheteaza aceasta situatie o sa vedeti daca a fost "bonus" sau nu.
Sunt mai multe motive din care cauza consumul este diferit,o cauza, acea scara apartamentele au repartitoare se inchid caloriferele si se incalzesc cu gazul,o alta sunt apartamente cu centrala proprie sau care au contorizare separata deci contract diferit.
Si in final nu s-a putut citi contoarul si urmeaza regularizarea.
chipurici a scris:
... cred ca totusi administratorul este prima persoana care trebuia sa se implice..

Aveti dreptate. Puneti-ne in legatura directa cu administratorul sa-l intrebam. La fel ne puteti pune in legatura directa cu presedintele si o sa-l intrebam. Apoi va comunicam si dumneavoastra. :rtfm:

Alte discuții în legătură

Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)
Calcul pausal... si nu exista asociatie de propietari istanmoni istanmoni Dragi oameni buni, M-am mutat de curand (1 oct 2010) intr-un bloc cu 2 scari si cu cate 6 apartamente pe scara (deci in total 12 apartamente). Blocul are 2 ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)