avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Buna ziua!

Am si eu o intrebare despre programul de munca: sotul meu lucreaza curier la program de 8 ore iar mai nou sefii lui vor sa il treaca la program de 4 ore cu 4 ore adica sa lucreze diminetata 4 ore si seara 4 ore.
Ce se poa te intampla in cazul in care nu este de acord cu acest program?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 1 Aprilie 2013
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Asadar, in privinta stabilirii programului de munca si a modului de repartizare a acestuia pe zile angajatorul nu are decat obligatia de a aduce aceste chestiuni la cunostinta salariatilor si de afisa programul la sediul sau.
Ok asta am inteles dar daca el nu este de acord cu acest program ce se poate intampla?
Exista posibilitatea sanctionarii disciplinare daca nu se respecta programul de munca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si programul de lucru roman.oanaadina roman.oanaadina Buna ziua.Am concediu medical intre 5-14 decembrie.In acest timp aveam 4 ture de servici a cate 8 ore fiecare,doar sambata si duminica.Cand am sunat la servici ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru al bugetarilor Laryssimo89 Laryssimo89 Lucrez in doua schimburi...8-16 si 14-22...angajatorul poate modifica programul astfel incat sa lucrez schimbul 1 in loc de schimbul 2 si invers? Adica daca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, graficul de lucru se inregistreaza si se aproba de directorul institutiei? care sta la baza intocmirii pontajului pentru final de luna (personal ... (vezi toată discuția)