avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vot in Adunarea Generala a Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vot in Adunarea Generala a Asociatiei

Buna ziua
Va rog sa m-a ajutati cu o problema. Mai este in vigoare capitolul mai jos mentionat? Daca da, atunci pentru a vota alegerea presedintelui si a comitetului, 1 proprietar din bloc care are mai multe apartamente, are 1 singur vot? Din ce inteleg eu asa este. Doar cand se iau hotarari pentru stabilirea fondului de investitii, se tine cont de cotele parte din propietatea comuna.

CAPITOLUL IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari

Art. 25

(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:

a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;

b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;

c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele

Interventie moderator
Va rugam sa nu mai scrieti mesajele cu majuscule. Incalcati regulamentul forumului.
Scrierea cu majuscule este privita ca tiparea in cazul discutiilor verbale, si nu cred ca doriti sa tipati la participantii la discutie.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
arockz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aleko , utilizator 18:24, 5 Aprilie 2013
Se voteaza conducerea asociatei si comitetul executiv.La noi in bloc sunt 83 aparamente,63 parcari subterane si 20 boxe care din foaia de avere au 100% cote indivize.Dar daca fiecare din acestea ar avea propietari diferiti,ar rezulta 166 voturi?
Ar rezulta 166 voturi, dar in realitate cati proprietari sunt, pe nume si nu pe numar de boze, garaje si apartamente?
Fizic in adunarea generala daca ar veni toti proprieatrii, cati oameni ar fi in sala?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Adriantot, moderator
Eu va dau dreptate.Asa consider si eu.Maine e sedinta si vreau sa fiu documentat pentru ca locuiesc intr-un bloc nou si dupa cum v-am mai spus si cu alta intrare aici,dezvoltatorul mai are 30-33 apartamente in propietate din 83.E greu sa mobilizez 35-40 de locatari.Din experientele anterioare 10-15 vin la sedinta.De aceea m-a documentez.Eu am descoperit ca dezvoltatorul nu plateste nimic la cotele intretinere pentru cele 63 locuri de parcare inca nevandute si vreo 20 boxe,desi sunt trecute in Foaia de Avere cu cote indivize.Am fost propus ca Presedinte si va dati seama cu cine m-a lupt.Multumesc pentru raspuns si sustinere.
Ma confrunt cu aceeasi problema legata de voturi in condominiul in care locuiesc. Cei din Comitetul executiv au mai multe apartamente si ei "fac legea" , respectiv ei hotarasc tot ce vor ei, deoarece considera ca au dreptul la un nr. de voturi egal cu nr.aparatmentelor detinute si care depaseste nr.celorlalti proprietari.
Ce e de facut in aceasta situatie???
La prima adunare generala candidati ca membru in comitetul executiv sau in comisia de cenzori. Poate ca o sa fiti ales si incercati sa rezolvati problemele asociatiei in mod legal.
Asa cum s-a intamplat in cazul prezentat mai sus, @americanu28 care se lupta cu dezvoltatorul, iata ca a fost propus ca presedinte.
Aceasta fiind cea mai inalta functie intr-o asociatie, sigur ca va avea mai multe parghii decat acel dezvoltator sa aplice legislatia corect.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cvorumul necesar adoptării hotărârii asociaţiei de proprietari. raportarea la numărul de proprietăţi sau la numărul de membri ai condominiului. petunie petunie Buna ziua La întrunirea cvorumului necesar adoptării unei hotărâri a asociaţiei de proprietari, raportarea trebuie făcută la numărul de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire ... okdaniok okdaniok Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari. Prima intrebare. Un proprietar ... (vezi toată discuția)