avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... publicare poze fara acordul subiectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

publicare poze fara acordul subiectului

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare la care sper sa gasesc un raspuns. Sotia mea si-a facut in urma cu 3 ani o septoplastie. Cand a semnat contractul privind operatia a specificat ca nu doreste ca pozele de dinainte si dupa operatie sa fie facute publice si a fost asigurata in nenumarate randuri ca pozele sunt facute doar pentru a urmari evolutia acesteia in timp.
In urma cu 3 saptamani insa, pozele sotiei au aparut pe site-ul doctorului.
Drept urmare, sotia l-a sunat si l-a rugat sa scoata pozele de pe site. Acesta a fost foarte deranjat de faptul ca sotia l-a rugat sa stearga pozele, a intrebat-o daca are ceva de ascuns si i-a spus ca nu el este de vina pentru situatia creata, ci firma care ii gestioneaza site-ul a luat fotografiile din baza de date a pacientilor, si va incerca sa remedieze situatia.
In cazul in care medicul se dovedeste a fi de rea credinta si nu remediaza situatia pe cale amiabila, exista vreo posibilitate de rezolvare a acestei neplaceri pe cale legala?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: simamarian , utilizator 19:07, 2 Aprilie 2013
Buna ziua!

Problema dumneavoastra se situeaza in sfera dreptului civil. Este vorba de nerespectarea unei clauze stipulate in contractul incheiat intre medic si sotia dvs, in speta clauza de confidentialitate.

In ceea ce priveste natura penala a faptei descrise de dvs. poate fi formulata o plangere penala impotriva medicului sub aspectul savarsirii uneia dintre infractiunile prevazute de art. 246 sau 249 Cod penal.
Va multumesc mult! Raspunsul dumneavoastra este de un real ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familia fratelui meu l-a abandonat când fratele meu avea nevoie ... Gheorghe Tataru Gheorghe Tataru Familia fratelui meu l-a abandonat când fratele meu avea nevoie de îngrijiri medicale urgente. Cum eu nu sunt în țară, sora mea l-a luat din Ialomița și ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent! posibil malpraxis! nickra nickra Buna seara, avem nevoie urgenta de ajutor cu privire la urmatoarea situatie: - barbat (angajat ca electrician la spitalul de boli infectioase Matei Bals) ... (vezi toată discuția)