avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj voluntar- casa fara receptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj voluntar- casa fara receptie

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot face partaj in timpul casatoriei pentru o casa care in prezent nu este receptionata si care poate fi receptionata in perioada urmatoare.

Daca in urma partajului sotul meu ceda casa in favoarea mea si eu o termin cu bani donati de parintii mei el mai are ceva drept asupra casei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 16:30, 1 Aprilie 2013
Sunt mai multe variante, insa trebuie toate datele situatiei de fapt ca sa va spun care ar merge.
Inteleg ca va grabiti cu partajul ca sotul sa nu mai aiba drept la casa; ati putea primi bani donati de parinti numai dv., nu si sotului. Ati putea face o intelegere provizorie privind bunuri viitoare, e un fel de promisiune de partaj :) sa-i spunem... depinde si de timpul de care dispuneti, de costurile pe care intelegeti sa vi le asumati...
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Taxele dumneavoastra sunt mult mai mici daca faceti partajul pe bunurile comune inainte sa terminati constructia (intrucat partajul nu va include constructia, ci doar contributia materiala a sotilor la proiectul inceput si neterminat). Mergeti la un notar si sfatuiti-va inainte sa faceti efectiv receptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am intabulat casa construita împreună cu ... SergiuGg SergiuGg Buna ziua! Recent am intabulat casa construita împreună cu sotia mea , atașând celor de la OCPI toate actele inclusiv certif.de căsătorie.... ... (vezi toată discuția)
Divort micula micula buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie ... (vezi toată discuția)